News Flash:

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant anunta ca va picheta miercuri si joi Ministerul Muncii. Nemultumirile angajatilor din Educatie

19 Februarie 2018
593 Vizualizari | 0 Comentarii
profesori1

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta, luni, ca va picheta Ministerul Muncii miercuri, intre orele 13.00 – 15.00 si joi, intre orele 10.00 – 14.00, sindicalistii fiind nemultumiti de veniturile din Educatie.
Decizia de pichetare a fost luata dupa ce Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a trimis memorii cu problemele din sistemul de educatie catre Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Educatiei Nationale, precum si catre Guvernul Romaniei.

"Atragem atentia Guvernului ca nemultumirile angajatilor din educatie sunt mari si ca lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora ar putea duce la proteste de amploare in intreaga tara", se arata intr-un comunicat de presa al FSLI, remis luni MEDIAFAX.

FSLI cere Guvernului modificarea OUG 3/2018, privind unele masuri fiscal - bugetare, prin care, transmit sindicalistii, mii de angajati din invatamant aflati in concediu medical pierd sume importante din venit.
"FSLI solicita Guvernul renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 intre cel mai mic si cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind pozitionat intre 1,64 si 2,76, in treimea inferioara a grilei de salarizare. Precizam faptul ca majorarea acordata la 1 ianuarie 2018 nu poate sa acopere nici macar rata inflatiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajatilor din educatie sa fie cat mai scazut", potrivit sursei citate.

Sindicalistii mai cer modificarea de urgenta a Legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea bugetarilor, deoarece, acuza FSLI, a creat discriminari atat in randul anajatilor din sistemul bugetar, dar si in randul angajatilor din invatamant.

"Reincadrarea personalului didactic, pe aceasta lege, incepand cu data de 1 iulie 2017, a dus la situatii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine platit decat personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I", avertizeaza Federatia.

Totodata, FSLI mai solicita Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel incat cadrele didactice sa se poata pensiona cu trei ani inainte de implinirea varstei standard.

"Nivelul de suprasolicitare neuropsihica, precum si cazurile medicale, care ii impiedica pe colegii nostri sa isi desfasoare activitatea la catedra in conditii normale, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii", conchid sindicalistii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1068 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042034 (s)