News Flash:

Facultatea de Muzica din Timisoara se va muta in "Primaria Veche"

31 Martie 2015
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
Cladirea Primariei Vechi din centrul istoric al Timisoarei si care dateaza de la inceputurile veacului al XVIII-lea isi va schimba destinatia, dupa ce in Piata Libertatii se va finaliza procesul de reabilitare si modernizare din fonduri europene, municipalitatea anuntand ca intentioneaza sa o acorde spre utilizare Facultatii de Muzica a Universitatii de Vest.
Lucrarile de renovare ale cladirii cu valoare de patrimoniu au inceput, astfel ca Primaria Timisoarei, care este proprietara, a refacut o buna parte din acoperisul degradat, urmand ca si restul structurii superioare sa fie renovat.
'Starea cladirii in interior nu este deloc rea, peretii sunt foarte solizi, nu avem deloc probleme structurale acolo. Am aprobat sa suplimentam spatiul pe care l-am dat spre utilizare in regim de administrare Facultatii de Muzica a Universitatii de Vest Timisoara, pentru ca trebuie sa sustinem scoala superioara de muzica a Timisoarei', a declarat luni primarul Nicolae Robu, citat de Ziuadevest.ro.
In aceeasi incinta mai sunt spatii date in folosinta unor structuri ale municipalitatii si cateva spatii folosite de Partidul Conservator, dar intr-o perspectiva, spune edilul-sef, acele spatii trebuie sa aiba o alta destinatie, odata cu schimbarea si a functionalitatii Pietei Libertatii. Momentan, Primaria nu are solutii pentru mutarea structurilor proprii care functioneaza in cladire, dar Robu exclude posibilitatea ca acestea sa ramana acolo pe termen mai lung. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007342 (s)