News Flash:

Expozitie de exceptie la Timisoara

11 Mai 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
tablou capace1
Mai multe tablouri realizate din capace din plastic au fost expuse pe o strada pietonala din centrul Timisoarei, in cadrul unei actiuni de ecologizare, sub sloganul ”Urban Intervention - Coloram pietonala”. 
Aproximativ 40 de voluntari din Timisoara au realizat opt tablouri, de 15 metri patrati fiecare, pe care le-au amplasat pe peretii cladirilor de pe strada pietonala Marasesti, din centrul orasului.
Tablourile au fost realizate in aproximativ cinci saptamani din peste 100.000 de capace din platic si vor ramane expuse pana in 24 mai.
”In urma cu jumatate de an ne-am propus sa facem Timisul cel mai curat judet din Romania, lucram pe mai multe planuri. Pe langa actiunile de ecologizare pe care le avem si concursurile de educatie ecologica, avem si proiecte ca acesta, prin care vrem sa le aratam oamenilor ca deseurile se pot refolosi si ca trebuie sa colectam selectiv, sa ne gandim de doua ori inainte de a arunca ceva la gunoi, putem sa dam alta viata deseurilor”, a declarat Larisa Rusu, responsabilul proiectului ”Urban Intervention - Coloram pietonala”.
Tablourile au fost selectate in urma unui concurs cu tema ”Timisoara, mediu, arta, participare”. Astfel, tablourile prezinta copaci, dar si imagini abstracte, iar intr-unul dintre acestea este reprezentata Cetatea Timisoarei.
”Stiam ca le vom expunem in 9 mai, de Ziua Europei, ne-am gandit ca este o tema perfecta, pentru ca suntem cetateni europeni, desi nu ne comportam inca, cel putin in ceea ce priveste colectarea selectiva. Tablourile vor ramane pe pietonala timp de doua saptamani. Vrem sa le dam, ar fi pacat sa le reciclam. Ne-am gandit sa le dam scolilor, daca reprezentantii unitatilor de invatamant vor sa intre in posesia lor, pot sa ia legatura cu noi”, a mai spus Larisa Rusu.
Anul trecut, la Timisoara, voluntarii au construit un pod din PET-uri peste Bega, tot in cadrul unei actiuni ecologice. Ziuadevest.ro

Galerie Foto

tablou_capace
tablourile larisa rusu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004843 (s)