News Flash:

Exponate de prestigiu la Muzeul de Arta Timisoara

7 Iunie 2014
985 Vizualizari | 0 Comentarii
Saptamana importanta pentru Muzeul de Arta din Timisoara. Institutia  a semnat contractul cu galeriile Euro Art din Luxemburg, privind organizarea expozitiei internationale Rembrandt, dar si Salvador Dali.
Astfel, Muzeul de Arta va gazdui expozitia intitulata “Rembrandt, apogeul artei gravurii”. Aceasta se va afla pe simeze incepand din 10 decembrie 2014 si pana in 10 martie 2015. Expozitia va curpinde 271 de gravuri.
„Sunt doua dintre marile expozitii internationale pe care le aducem la Timsoara. Pentru Muzeul de Arta din Timisoara, pentru populatia noastra va insemna foarte mult. Mizam ca vom avea mii de vizitatori. Inseamna din punct de vedere al regiuniipentru ca vrem sa facem promovarea in intreaga regiune, inclusiv in Serbia si Ungaria. Cred ca este un moment absolut deosebit sa avem cele mai frumoase exponate si cele mai cunoscute in lume, realizari ale lui Rembrandt, pe de-o parte secolul XVI-XVII si pe de alta parte, Dali, unul din varfurile secolului al XX-lea in materie de arta. Cred ca acest aspect este extrem de binevenit pentru ca noi internationalizam viata muzeistica, sa ne apropiem de circuitul expozitional muzeistic international. Asteptam si alte institutii europene importante sa vina la noi sa putem sa cooperam”, spune directorul Muzeului de Arta, Victor Neumann.
„Sunt bucuros ca am putut sa le aducem aici in Timisoara, pentru ca este bine pozitionata in centrul Europei. Nu e departe de Serbia, Novi Sad, Belgrad sau alte locuri. Desigur, este o zona culturala bine definita aici. Am adus expozitiile in Cluj, Timisoara, Iasi pentru ca nu preferam doar un singur oras care sa candideze pentru titlul de oras al culturii, ci sprijinim toata Romania. Pe de alta parte, Timisoara are o cultura aparte si de asta am preferat sa aducem expozitia aici”, spune Thomas Emmerling, reprezentantul galeriilor Euro Art din Luxemburg, potrivit Pentrutimisoara.ro.
Cea de-a doua expozitie gazduita de Muzeul de Arta va fi cea a lui Salvador Dali, „Cucerirea irationalului”. Aceasta va cuprinde lucrari din Divina Comedie. Ea va putea fi vizitata la Timisoara, pana in 15 iunie 2015.

salvador dali
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0852 (s) | 33 queries | Mysql time :0.028120 (s)