News Flash:

EXPLOZIE DEVASTATOARE la o fabrica din Brasov. Un angajat a murit, altii sunt raniti. Explozia, surprinsa in direct - VIDEO

6 Noiembrie 2015
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie brasov
O explozie a avut loc, joi seara, la o fabrica de paine de langa Stadionul Tineretului din Brasov. Cinci persoane au fost ranite si alte 10 ar fi prinse sub daramaturi, a declarat secretarul de stat din MAI, Raed Arafat. Pompierii au fost chemati de urgenta sa intervina cu mai multe autospeciale.

UPDATE 22.15 Victima aflata sub daramaturi a fost scoasa din buncar. Aceasta nu a suferit arsuri pe corp, dar este in stare critica si a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Autoritatile au anulat Codul Rosu de alerta odata cu incheierea operatiunilor de salvare a victimelor.

UPDATE 21.50 "4 victime au arsuri pe 10% din suprafata corpului si un alt pacient are arsuri pe 40% din suprafata corpului. Aceste victime sunt la spital", a declarat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit brasovultau.ro.

Muncitorul blocat sub daramaturi este blocat intr-un buncar, dar este constient si comunica acum cu salvatorii, potrivit sefului ISU Brasov, col. Stelian Rechitean.

UPDATE 21.30 Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat joi seara ca mai exista o persoana in incinta fabricii de paine in care a avut loc o explozie.

"Au fost un numar de zece persoane, patru au iesit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital si mai este o persoana care este in incinta si care va fi extrasa, scoasa de sub daramaturile din depozit", a spus primarul, la Antena 3.

El a adaugat ca locuintele din zona nu au fost afectate de incendiu, dar ca pe strada sunt cioburi de la geamurile sparte in urma exploziei. In ce priveste cauzele exploziei, el a apreciat ca acestea ar putea fi acumularea anumitor pulberi de la faina si ventilatia necorespunzatoare.

"Se pare ca e din cauza pulberii de faina care s-a acumulat, din cauza faptului ca ventilatia nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intra si in contact cu haine sau cu echipament se produc scantei si, de aici, explozia care s-a produs", a mai spus Scripcaru.

UPDATE. Incendiul a fost stins. 20 de ambulante se afla la fata locului. Starea victimelor nu este grava, doar o persoana prezinta arsuri mai grave. Conform SMURD Brasov vor fi trimise elicoptere pentru transportul pacientilor, daca este nevoie. 

Fabrica se afla intr-o zona inconjurata de case si blocuri. Nu se lucreaza noaptea in aceasta fabrica, insa au un serviciul de paza, iar pe tura se seara se afla circa 10 oameni.

"S-a format o echipa de salvatori, se efectueaza cautari in acest moment. Intervenim acum pentru salvarea victimelor. Din datele pe care le detinem pana in acest moment explozia s-a produs la etajul 2 al cladirii", a declarat Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

explozie puternica a avut loc joi seara la o fabrica de paine din apropierea Stadionului Tinerelui din Brasov. Pe stadion se disputa meciul FC Brasov - CSM Rm. Valcea, din Liga a II-a. Fanii s-au speriat, dar nu au parasit arena.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi ale televiziunilor care transmiteau partida de pe Stadionul Tineretului.

Martorii spun ca in zona este foarte mult fum. Mai multe echipaje ISU Brasov si ambulante au fost trimise la fata locului. Un corp al cladirii, in care se aflau moara, cuptorul si laboratorul fabricii, s-a prabusit.

In fabrica se aflau mai multe persoane in momentul exploziei. Din primele informatii cinci oameni au fost raniti si au fost transportati deja la Spitalul Clinic Judetea de Urgenta, dupa ce au primit ingrijiri la fata locului.

Raed Arafat, secretar de stat in MAI: "10 persoane sunt prinse sub darimturi. A fost o explozie serioasa, situatia este foarte grava. Pompierii inca lucreaza, s-a activat centrul de comanda de la Minister. Avem trei elicoptere pregatite pentru a prelua ranitii, doua la Bucuresti, unul la Mures. Planul rosu de interventie in forta a fost activat. In mod normal ar trebui ca gazele sa fi fost deja oprite. La Brasov exista o sectie de Chirurgie Plastica si se poate ocupa de arsi daca este cazul".

De la Covasna au fost mobilizate echipaje SMURD si o masina de descarcerare grea, dar si echipaje de medici de la Targu Mures, a precizat Raed Arafat.

La fasa locului se afla 12 autospeciale SMURD si ale Serviciului Judetean de Ambulanta si 3 autocisterne cu apa. La ora 20.40 flacarile au fost stinse, iar incendiul era sub control.

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu si secretarul de stat in M.A.I. Raed Arafat au anuntat ca se indreapta spre Brasov pentru a vedea personal cum se desfasoara operatiunile de salvare.

Galerie Video


update explozie puternica fanii martorii isu brasov raed arafat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005531 (s)