News Flash:

Europarlamentarul Dan Nica, la DNA

21 Septembrie 2015
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
dan nica
Europarlamentarul social-democrat Dan Nica a fost la DNA, luni, pentru a se interesa de dosarul "Microsoft", in care este suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, faptele vizate fiind din perioada 2000-2004, cand a fost ministru al Comunicatiilor.
Dan Nica a declarat ca a venit la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da lamuriri in cazul dosarului in care el a facut o sesizare, in 2013, precizand ca a vrut sa lamureasca situatia.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dan Nica, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada 2000 - iulie 2004, nu a fost citat de anchetatori, ci s-a prezentat din proprie initiativa, pentru a afla care este stadiul dosarului "Microsoft", in care este suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Nica nu a putut insa afla decat ca in cauza nu s-a primit un raspuns oficial de la Parlamentul European, privind cererea de ridicare a imunitatii sale.
In dosarul "Microsoft", mai sunt vizati alti sapte fosti ministri, respectiv Serban Mihailescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau, pe care DNA ii acuza de fapte de coruptie legate de aprobarea unor proiecte pentru licente Microsoft. Anchetatorii spun ca persoanele implicate ar fi cerut 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

comunicatiilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004858 (s)