News Flash:

Elevii de clasa a II-a sustin astazi evaluarea nationala la limba romana

2 Iunie 2014
995 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 203.000 de elevi de clasa a II-a, din toata tara, sunt asteptati sa sustina luni evaluarea nationala la limba romana.
Potrivit calendarului aprobat de MEN, marti elevii de clasa a II-a apartinand minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna, iar miercuri, 3 iunie, este programata evaluarea la matematica.
Urmatoarele evaluari, cele pentru clasa a VI-a, vor avea loc in 5-6 iunie. 
Potrivit MEN, un raport de tip PISA cu evaluari pe fiecare competenta pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a va fi realizat la nivel national.
Evaluarile nu vor avea ca finalitate o nota in catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor si parintilor informatii concludente despre nivelul de pregatire si despre ceea ce trebuie imbunatatit, a precizat Ministerul Educatiei. 
La nivel national, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluari pe fiecare competenta, pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, ce va sta la baza masurilor ce vor trebui adoptate in vederea remedierii deficientelor.
MEN sustine ca evaluarile la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a urmeaza modelul testelor internationale, ele introducand, de fapt, un sistem de pregatire a elevilor, obisnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1006 (s) | 33 queries | Mysql time :0.033246 (s)