News Flash:

Dusa, de Ziua Eroilor: 26 de militari romani au cazut in teatre, libertatea se castiga greu

29 Mai 2014
1610 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, aminteste, intr-un mesaj de Ziua Eroilor, ca in teatrele de operatii au cazut la datorie 26 de militari romani, iar gestul lor "ne-a invatat inca o data ca libertatea se castiga greu, iar viitorul copiilor nostri se apara cu sacrificii dureroase".
"Ziua Inaltarii Domnului este, prin traditie, o zi de rugaciune in memoria eroilor natiunii romane. Astazi, in toata tara, militarii, alaturi de cetateni, aduc omagiul tuturor celor care si-au dat viata in marile razboaie din istoria tarii noastre. Monumentele inchinate eroilor sunt pentru noi locuri sacre. Sunt locuri in fata carora ne reculegem si le vorbim copiilor nostri despre curaj si despre patriotismul adevarat, dovedit prin fapte", se arata in mesajul ministrului.
El transmite "un gand bun militarilor romani care isi desfasoara activitatea cu determinare in teatrele de operatii, implinind angajamentele tarii noastre asumate in cadrul comunitatii nord-atlantice".
"Prin misiunile pe care le executa la standarde impecabile, zi de zi, in conditii de maxim pericol, ei dovedesc ca Romania a inteles faptul ca statutul de membru al NATO nu inseamna doar beneficii, ci si responsabilitati. In teatrele de operatii au cazut la datorie 26 de militari romani. Gestul lor ne-a invatat inca o data ca libertatea se castiga greu, iar viitorul copiilor nostri se apara cu sacrificii dureroase. Gandurile mele se indreapta acum catre familiile acestor eroi carora le transmit un mesaj de alinare si pe care ii asigur de tot sprijinul nostru. Slava eroilor Armatei Romaniei! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!", se mai arata in mesaj. Mediafax.ro

ziua eroilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1020 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036858 (s)