News Flash:

Elena Udrea a fost citata sa se prezinte la DNA, dupa avizarea retinerii si arestarii sale

10 Februarie 2015
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
Elena Udrea a fost citata de procurori sa se prezinte marti la DNA, dupa ce Camera Deputatilor a dat avize pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele "Gala Bute" si "Microsoft", in care este acuzata de fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare.
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca dupa publicarea in Monitorul Oficial a celor sase hotarari ale Camerei Deputatilor privind aprobarea cererilor de urmarire penala si de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea , procurorii au citat-o sa se prezinte marti, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarele Gala Bute si Microsoft.
Potrivit surselor citate, Elena Udrea ar trebui sa se prezinte la DNA in jurul orei 11.00.
Camera Deputatilor a dat luni sase voturi distincte, cu bile, pentru solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.
Astfel, forul legislativ a aprobat cererea privind inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute, fiind inregistrate 285 de voturi "pentru" si 49 "impotriva". Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ s-a referit la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in dosarul nr.50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.
Camera Deputatilor a aprobat apoi cererea privind incuviintarea extinderii urmaririi penale in dosarul Gala Bute. Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor intocmit ca urmare a solicitarii procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi "pentru" si 50 "impotriva".
Camera a aprobat si incuviintarea cererii de arestare preventiva formulata in dosarul Gala Bute in privinta Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotarare referitor la cererea ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, formulata in dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi "pentru" si 102 "impotriva".
Un al patrulea vot a vizat cererea de urmarire penala in dosarul Microsoft in privinta Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi "pentru" si 50 "impotriva", proiectul de hotarare intocmit in urma solicitarii procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul nr.880/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007365 (s)