News Flash:

După tragedia din Piatra Neamț si in Timișoara vor fi controale la sectiile ATI

16 Noiembrie 2020
601 Vizualizari | 0 Comentarii

Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, după incendiul izbucnit sâmbătă seară în secția ATI dedicată Covid-19 de la un spital din Piatra Neamț. Tragedia se lasă cu controale în toate secțiile din țară, inclusiv la spitalele din Timișoara.

Aproape toate spitalele din Timișoara au ajuns să îngrijească bolnavi de Covid-19, iar majoritatea au și locuri de terapie intensivă. Unitățile sanitare funcționează în clădiri vechi, modernizate pe bucăți, iar tragedia de la Piatra Neamț se lasă cu controale în toată țara, inclusiv la Timișoara. Primarul Dominic Fritz a cerut încă de sâmbătă seară verificări de urgență la spitalele primăriei.

„Am vorbit cu directorii spitalelor din subordinea Primăriei și le-am cerut să se verifice mâine și poimâine (duminică și luni – n.r.), cu sprijinul ISU, buna funcționare a instalațiilor de oxigen și a celor electrice, precum și procedurile de intervenție în caz de incendiu. Pacienții și cadrele medicale trebuie să fie în siguranță, pentru ca toate puterile lor să se poată concentra pe lupta cu virusul care a produs deja prea multă durere”, a anunțat edilul-șef.

Vă reamintim, zece oameni infectați cu coronavirus au murit într-un incendiu produs la secția ATI-Covid de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Erau intubați pe patul de spital și nu au putut ieși din saloane. Alți șapte sunt grav răniți, printre care și medicul de gardă, care a încercat să-și salveze pacienții.

După incendiu, prefectul de Neamț a explicat că secția în care a izbucnit focul a fost mutată chiar sâmbătă, dar fără avizele necesare.

„Secția de terapie intensivă a fost mutată ieri (sâmbătă – n.r.), de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar o notificare la Direcția de Sănătate Publică (…) Acele circuite speciale trebuiau obligatoriu verificate și avizate de DSP (…) A fost un fel de hei-rup al celor de la spital”, a transmis George Lazăr.

A început deja o anchetă în Piatra Neamț. O echipă formată din procurori de la Parchetul General a început cercetările la fața locului, ancheta fiind condusă de procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat de cazul Colectiv și de incendiul de la Maternitatea Giulești.

Tragedia de la Piatra Neamț pornește o serie de controale în toată țara. Guvernul a anunțat că toate secțiile de terapie intensivă din țară vor fi verificate de DSP și IGSU.

„S-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale”, a anunțat, duminică, Guvernul României.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1027 (s) | 22 queries | Mysql time :0.041513 (s)