News Flash:

Dr. Simona Tivadar: „Tara e confiscata de toape si infractori si nu stiu care e o specie mai daunatoare“

30 Aprilie 2018
967 Vizualizari | 0 Comentarii
tivadar

Renumitul medic nutritionist Simona Tivadar si-a exprimat, intr-o postare pe o retea de socializare, tristetea si neputinta in fata exodului inspaimantator al oamenilor capabili si bine pregatiti profesional din Romania catre alte zari, in urma ramanand numai ciurucurile.

Redam mai jos integral postarea:

„Asta o sa fie una dintre rarisimele mele postari de jale: constat in fiecare zi ca sunt contemporana cu disparitia poporului roman, asa cum il stiam eu. Cei mai harnici, mai intreprinzatori, mai seriosi si mai blinzi oameni au emigrat si continua sa plece masiv, de la cel mai bun capsunar sau dulgher pana la cel mai bun medic sau cea mai stralucita minte de savant; e un exod inspaimintator.

Tara e confiscata de toape si infractori si nu stiu care e o specie mai daunatoare. Din popor au ramas ciurucurile, neputinciosii, niste dinozauri ca mine si niste tineri entuziasti care tin sandramaua, sa nu ne cada in cap.

Sigur, actualii conducatori nu sunt vesnici. Sigur, in tara asta bogata si frumoasa o sa vina incet alte neamuri, mai intai ca sa munceasca, apoi ca sa o asaneze si sa o respecte asa cum poporul actual nu o face: poate asiatici, poate africani, poate sud-americani, cine stie? Si o sa existe o alta populatie, care o sa devina un popor in adevaratul sens al cuvantului.

As fi preferat sa fiu contemporana cu sfarsitul lumii, macar era aceeasi soarta pentru toata omenirea. Asa, ma uit cu jale cum se zbate in chinurile mortii poporul meu in timp ce alte popoare evolueaza spre mai bine, capabile sa supravietuiasca istericilor sau ticalosilor efemeri istoric. Probabil noi am iesit prea secatuiti de puteri din dictatura ca sa facem fata unei alte pecingini istorice.

Sper sa se inventeze criogenia in decursul vietii mele, mi-as dori foarte mult sa ma trezesc peste doua-trei sute de ani si sa vad cine populeaza aceste pamanturi. In ceea ce priveste sfarsitul, nu mai am nici un dubiu. Si spun asta fara pic de patetism, rece ca un cercetator care studiaza un experiment stiintific. Cartea de istorie e nemiloasa, va consemna si felul in care am decazut si cauzele pentru care s-a intamplat asta. Mi-as fi dorit sa nu se intample in decursul vietii mele“. Poatenustiai.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006823 (s)