News Flash:

Dr. Oz: 8 informatii false despre alimentatia sanatoasa

18 August 2018
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
fructe

Deoarece avem o multime de informatii despre ceea ce inseamna oalimentatie sanatoasa, uneori este foarte dificil sa discerni in lucrurile cu adevarat utile și cele care sunt false. De exemplu, știai ca daca vrei sa cumperi cele mai proaspete legume nu trebuie sa te indrepti catre raionul de fructe/legume, ci catre congelatoare? 

Unele informatii pe care le știam despre alimentatia sanatoasa nu sunt tocmai adevarate, iar celebrul Dr. Oz a vorbit in emisiunea sa ¨The Dr. Oz Show¨ despre mai multe astfel de informatii false despre alimentata sanatoasa pe care trebuie sa incetam sa le mai dam crezare.

Iata care sunt cele 8 informatii false despre alimentatia sanatoasa:

1. Legumele crude sunt cele mai proaspete

Avem tendinta sa consideram ca legumele proaspete și colorate pe care le vedem pe rafturile supermarketurilor sunt cele mai proaspete, insa specialistul ne avertizeaza ca nu este deloc adevarat. Argumentatia sa este una cat se poate de logica, explicand ca aceste legume au fost culese inainte de a fi complet coapte și sunt adesea transportate pe distante lungi. In schimb, legumele congelate sunt culese la momentul potrivit și sunt ambalate foarte rapid, explica specialistul pe site-ul sau. Prin urmare, poti sa alegi in siguranta legumele congelate și sa le folosești de cate ori ai ocazia.

2. Carnea nu este sanatoasa

Sunt atat de multe informatii contradictorii pe care le avem cu referire la consumul de carne, incat fie o poti considera cea mai proasta alegere pentru organism, fie sa crezi ca este un aliment indispensabil. Potrivit specialistului, cel mai important lucru este sa alegi carnea slaba de pui, pește și bucati de carne roșie fara multa grasime. Apoi trebuie sa acorzi o mare importanta felului in care o gatești carnea și sa controlezi portiile pe care le consumi. O portie de carne inseamna 85 de grame sau, ca sa-ti fie mai simplu trebuie sa știi ca e bine sa aiba dimensiunea unui card. Cel mai bine este sa o prepari la cuptor, la abur sau pe grill.

3. Carbohidratii ingrașa

Carbohidratii simpli consumati in exces favorizeaza creșterea in greutate, insa nu putem exclude din alimentatie o intreaga grupa alimentara pentru ca nu toti carbohidratii sunt la fel. De exemplu, fibrele care se regasesc in cerealele integrale, fructele și legumele proaspete sunt tot carbohidrati care au un rol esential in corp, impiedicand aparitia cancerului de colon și stimuland buna functionare a sistemului digestiv. Alege painea și pastele integrale, fara sa exagerezi cu consumul lor, deoarece astfel digestia nu va avea foarte mult de suferit.

Consuma fructe și legume crude, in locul produselor de patiserie și panificatie, precum și in detrimentul unei cantitati exagerate de dulciuri.

4. Ouale nu sunt sanatoase

O lunga perioada de timp, ouale au fost privite ca unul dintre principalii vinovati pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a colesterolului ridicat. Insa, cercetarile recente au scos la iveala faptul ca un consum obișnuit de oua nu influenteaza creșterea colesterolului, iar in schimb furnizeaza nutrienti esentiali pentru sanatatea corpului.

5. Zaharul nerafinat este mai sanatos

Specialistul ne avertizeaza sa nu ne lasam pacaliti de aceasta informatie, deoarece indiferent ca este rafinat sau nerafinat, zaharul va avea același impact asupra corpului odata ce va fi ingerat. O alternativa despre care se spune ca ar avea un indice glicemic mai scazut și prin urmare, un impact mai mic asupra pancreasului, ar fi zaharul din nuca de cocos. De asemenea, extractul de stevia rebaudiana este un indulcitor natural care nu contine deloc calorii și poate sa fie un substitut bun pentru zahar, insa tot in conditiile in care este consumat cu moderatie.

6. Lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu

Mereu se repeta aceeași informatie potrivit careia lactatele constituie cea mai buna sursa de calciu și sunt esentiale pentru sanatatea oaselor. Insa, nu multa lume știe ca exista și alte surse excelente de calciu, cum ar fi varza kale, legumele cu frunze verzi și soia furnizeaza acest mineral, alaturi de magneziu, potasiu și vitamina D.

7. Multivitaminele pot sa inlocuiasca portiile de fructe și legume

Potrivit specialistului, aceste suplimente pot sa fie cu adevarat utile in cazul persoanelor care sufera de deficiente grave de vitamine, insa in rest nu trebuie sa consideri ca este mai bine sa iei zilnic multivitamine in loc sa consumi mai multe legume, verdeturi și fructe. Asigura-te ca ai o alimentatie variata și include in meniul cerealele integrale, carnea slaba, verdeturile, legumele și fructele, deoarece acestea iti vor hrani corpul. 

8. Produsele fara zahar sunt mai sarace in calorii

Este o greșeala sa crezi ca daca vei cumpara produse fara zahar consumi mai putine calorii, deoarece dupa cum avertizeaza specialistul unii producatori adauga alte ingrediente pentru a compensa lipsa zaharului. Iar, uneori un produs fara zahar poate sa aiba un continut la fel de mare de calorii ca unul obișnuit, daca nu ești atenta la ingredientele de pe eticheta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004723 (s)