News Flash:

Doi copii si mama unuia dintre ei au murit la Timisoara, dupa ce in bloc a fost facuta deratizare. Alte patru persoane sunt la spital

18 Noiembrie 2019
1018 Vizualizari | 2 Comentarii
politia

Trei oameni - doi copii si mama unuia dintre ei - au murit la Timisoara, iar alti patru sunt in stare grava. Totul dupa ce in blocul in care locuiau a avut loc o deratizare.

Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Potrivit corespondentului Digi24 Carla Tanasie, dezinsectia in bloc a fost facuta intre 16 si 18 noiembrie. Dupa aceasta operatiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanta pentru ca s-au simtit rau.

Dupa ce au constatat ca toate aceste persoane locuiau in acelasi bloc, angajatii spitalului au sesizat, luni dimineata, Directia de Sanatate Publica. De asemenea, o ancheta a fost declansata si de catre Inspectoratul de Politie Judetean Timis.

DSP a prelevat probe de apa si a a chemat reprezentantul firmei de deratizare pentru a se stabili ce substante au fost folosite la deratizare.

Doina Poenaru, medic primar UPU Timis, a declarat la Digi24: „Femeia a ajuns la noi astazi (luni - n.r.), in stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit in weekend. Si sotul femeii a ajuns la noi, dar el este in stare buna. Am sesizat DSP, pentru ca este vorba de o situatie neobisnuita. Cel mai probabil, astazi vor ajunge la spital si ceilalti locatari, in urma sesizarii pe care noi am facut-o la autoritati.”

Toti locatarii din bloc au fost evacuati, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Locatarii au fost transportati cu microbuze de la ISU si cu ambulante de prim ajutor la Unitatea de Primiri Urgente. E vorba despre aproximativ 30-35 de persoane la acest moment, a mai declarat Arafat la Digi24.

Intrebat daca oamenii dusi la spital se vor intoarce acasa dupa investigatii, Arafat a raspuns ca trebuie sa li se comunice o decizie in acest sens: „Daca vor refuza si se vor intoarce o fac pe propria raspundere. Recomandarea e sa se duca la spital, nu cred ca s-a pus problema sa se intoarca. Doar daca se exclude un anumit risc toxic asupra lor. Dar asta dupa ce se termina investigatia”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Nellyw  | #50381
EdyArgunse  | #50507
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004938 (s)