News Flash:

Doamnelor, NU IGNORATI ACESTE SEMNE! CANCERUL OVARIAN - SIMPTOME SI CAUZE

31 Martie 2017
1534 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer ovare2
Cancerul ovarian este una dintre principalele cauze care duc la mortalitate in randul femeilor. Aceasta boala afecteaza anual, numai in Romania, 1850 de femei.
Cancerul ovarian este un dusman tacut al femeilor. Aceasta maladie este descoperita de cele mai multe ori mult prea tarziu, motiv pentru care numai la noi in tara mor anual 1020 de femei. Acest tip de cancer afecteaza unul dintre ovare, iar la inceput simptomele nu sunt foarte evidente, dureri fiind resimtite intr-un stadiu mai avansat al bolii. Cancerul ovarian se dezvolta in patru stadii:
Stadiul unul este stadiul in care boala se afla intr-o faza incipienta, iar simptomele nu sunt foarte evidente.
Stadiul doi, in care boala se raspandeste in corp. Mai exact, tumorile nu mai sunt plasate doar la nivelul ovarelor, ci afecteaza si organele din jurul lor.
Stadiul trei este cel in care boala se extinde, afectand ganglionii limfatici.
Stadiul patru este cel mai grav, in aceasta faza pacientele ajungand la metastaze, de cele mai multe ori la ficat, splina sau plamani.
Cine poate dezvolta cancer ovarian?
Cancerul ovarian este asociat de multe ori cu anumiti factori de risc. Acesti factori cresc sansele ca o femeie sa dezvolte aceasta maladie.
1. Varsta inaintata
Varsta este prinicpalul factor de risc atunci cand vine vorba de cancerul ovarian. Acesta apare mai frecvent la femeile trecute de 50 de ani.
2.  Menstruatia precoce
Cu cat menstruatia apare la o varsta mai mica, cu atat riscul de a dezvolta cancer ovarian este mai mare. Mai mult, absenta nasterilor poate duce la declansarea acestei boli, in timp ce alaptarea poate preveni cancerul ovarian.
3.  Terapiile cu hormoni
Studiile au aratat ca terapiile cu hormoni sunt o cauza a cancerului ovarian. Din acest motiv, se recomanda ca aceste tratamente sa fie administrate in doze cat mai scazute si pe perioade scurte de timp.
4. Antecedente in familie
In cazul in care o persoana are in familie rude de gradul I care au avut cancer ovarian sau mamar, riscul de a dezvolta aceasta boala este mult mai ridicat.
Simptomele cancerului ovarian
 
Cancerul ovarian se poate dezvolta fara sa prezinte semne evidente. Cu toate astea, exista cateva simptome care te pot pune pe ganduri si cel mai bine ar fi ca la aparitia acestora sa mergi la medic pentru un consult de specialitate.
1. Senzatie de presiune si durere in zona abdominala
2. Umflare abdominala
3. Satietate rapida, tulburari stomacale
4. Schimbari in tranzitul intestinal, cum ar fi constipatia
5. Dureri tn timpul actului sexual
6. Greata
7. Respiratie dificila din cauza fluidului care se acumuleaza in jurul plamanilor
8. Scadere neintentionata in greutate
In momentul de fata, nu exista o metoda de screening pentru a depista cancerul ovarian. Totusi, pentru a avea un control asupra sanatatii ovarelor, pacientele ar putea sa efectueze periodic ecografii  abdominale si transvaginale. Mai mult, persoanele cu risc ridicat de a dezvolta aceasta boala, ar trebui sa-si faca testele genetice pentru stabilirea existentei sau nu a mutatiilor genelor, mai exact testele cunoscute sub denumirea de BRCA1 si BRCA 2. SURSA: avantaje.ro

cancerul ovarian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006985 (s)