News Flash:

DNA: "Ponta i-a amenintat pe inspectorii ANAF ca ii da in judecata"

18 Septembrie 2015
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Rapoartele cu activitatile pe care le-ar fi prestat trimise de Victor Ponta la solicitarea ANAF sunt "copia fidela, literalmente, inclusiv in privinta greselilor de ortografie," a activitatilor efectuate de avocatii colegi de cabinet ai lui Dan Sova, se arata in rechizitoriul DNA. Totodata, Victor Ponta le-a transmis inspectorilor ANAF care efectuau un control privind activitatile pe care le-ar fi prestat pentru Sova si Asociatii ca va sesiza instanta si parchetul daca verificarile nu se incheie cat mai curand.
"Activitatile pretins a fi efectuate de inculpatul Ponta Victor-Viorel mentionate de acesta in rapoarte sunt copia fidela, literalmente, inclusiv in privinta greselilor de ortografie, a activitatilor efectuate de cei patru avocati pentru clientul...", se arata in rechizitoriul prin care DNA l-a trimis in judecata pe premier.
Anchetatorii detaliaza in actul citat activitatile pentru care Victor Ponta a incasat 181.000 de lei.
"In cuprinsul celor 16 inscrisuri sunt prezentate un numar de 36 de activitati specifice profesiei de avocat pe care inculpatul Ponta Victor-Viorel a pretins ca le-a efectuat in intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008 in cadrul conventiei de conlucrare dupa cum urmeaza: 10 activitati de pregatire a unor dosare, 9 activitati denumite discutii in legatura cu unele dosare, 7 activitati de studiu a unor dosare, 3 activitati de redactare a unor concluzii scrise si inca 7 alte activitati", noteaza procurorii DNA.
Potrivit acestora, "din observarea cuprinsului celor 16 inscrisuri falsificate se constata asa cum s-a aratat mai sus ca activitatile juridice mentionate in cuprinsul lor au fost tehnoredactate prin metoda «copy paste» dupa modelul activitatilor prestate lunar de avocatii (...), (...), (...) si (...) pentru clientul (...)" si ca "in realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitatile respective, nici macar in parte".
Procurorii arata ca in timpul controlului fiscal, in luna august 2011, Ponta s-a inteles cu Sova ca acesta sa intocmeasca in cadrul societatii de avocati rapoarte de activitate juridica, pretins a fi prestata de premier, corespunzatoare celor 16 luni cat a durat conventia.
Intrucat specializarea juridica a lui Victor Ponta era dreptul penal, s-a stabilit ca activitatile sa vizeze asistenta juridica in dosare de natura penala in legatura cu clientii societatii de avocati.
"La data respectiva, societatea de avocati avea doar cativa clienti in aceasta situatie printre care si societatea (...). Astfel, in luna august 2011 s-au intocmit in fals prin metoda «copy paste» inscrisuri corespunzatoare fiecare cate unei luni in intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008", se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

DNA: Ponta i-a amenintat pe inspectorii ANAF ca ii da in judecata daca nu incheie controlul mai repede
In rechizitoriul prin care premierul a fost trimis in judecata se mai arata ca Victor Ponta le-a transmis inspectorilor ANAF care efectuau un control privind activitatile pe care le-ar fi prestat pentru Sova si Asociatii ca va sesiza instanta si parchetul daca verificarile nu se incheie cat mai curand.
”Prin adresa semnata de inculpatul Ponta Victor-Viorel si inregistrata sub nr. (,..)/23.08.2011 la Serviciul de Inspectie Fiscala Persoane Fizice, acesta a inaintat organelor fiscale cele 16 inscrisuri falsificate pe care anterior le-a anonimizat in privinta numelui persoanelor si numarului dosarului la care face referire prin bararea cu un marker”, noteaza procurorii DNA care arata ca ”pentru a justifica intarzierea depunerii documentelor inculpatul Ponta Victor-Viorel a aratat in cuprinsul adresei faptul ca nu avea neaparat obligatia prezentarii respectivelor documente invocand disp. art. 59 din Codul de Procedura Fiscala, in legatura cu posibilitatea avocatului de a refuza furnizarea unor informatii in anumite conditii”.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006231 (s)