News Flash:

DNA cere arestarea lui Nicusor Constantinescu si in dosarul Centrului Militar Constanta

29 August 2014
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere Tribunalului Constanta arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, in dosarul in care acesta este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar din municipiu.
"Solicitarea a fost formulata in considerarea faptului ca inculpatul nu va putea fi judecat in dosarul trimis spre judecare Tribunalului Constanta la data de 25 aprilie 2014, ulterior eventualei sale extradari (cerute pentru a fi judecat intr-o alta cauza aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti), avand in vedere dispozitiile art. 74 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala si art. 17 din Legea nr. 111/2008 pentru ratificarea Tratatului de extradare dintre Romania si SUA. Potrivit dispozitiilor mentionate, persoana predata ca efect al extradarii nu va fi nici urmarita, nici judecata, nici detinuta in vederea executarii unei pedepse, nici supusa oricarei alte restrictii a libertatii sale individuale, pentru orice fapt anterior predarii, altul decat cel care a motivat extradarea", explica DNA, intr-un comunicat de presa.
Astfel, precizeaza procurorii anticoruptie, in cadrul rechizitoriului din dosarul Centrului Militar Constanta se arata ca in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, cu stiinta, Constantinescu nu a asigurat finantarea centrului, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, dispunand rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a Centrului Militar Zonal Constanta si incercand de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, "fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii". Acest proces se judeca la Tribunalul Constanta.
In paralel, intr-un alt dosar, repectiv cel in care presedintele suspendat al CJ Constanta este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, care se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata, sub control judiciar. In acest proces, instanta a dispus ca el sa fie arestat preventiv, dupa ce s-a constatat in 12 iunie ca acesta nu se afla in tara, incalcand astfel controlul judiciar. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0997 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042758 (s)