News Flash:

Directia de Asistenta Sociala Comunitara din Timisoara, controlata de Curtea de Conturi

11 Mai 2014
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectori ai Curtii de Conturi se afla in aceste zile la Primaria Timisoara, unde verifica documente ale Directiei de Asistenta Sociala Comunitara.
Conform informatiilor din interior, pe langa alte chestiuni, inspectorii au in vedere si veniturile sefei Serviciului pentru Protectia Persoanelor cu Handicap Timisoara, Daniela Lung. Aceasta ar fi interpretat abuziv o dispozitie a primarului, cu scopul de a incasa sporuri salariale.
lungDispozitia primarului nr. 1669 din 5.08.2011 mentioneaza ca drepturile salariale ale personalului cu atributii in administrarea creantelor fiscale locale se calculeaza prin includerea unor sporuri speciale. Daniela Lung, in calitate de sef de serviciu, din categoria personalului contractual, nu se afla pe lista celor care aveau dreptul la sporurile prevazute in dispozitia primarului. Mai mult, aceasta si-ar fi modificat fisa postului astfel incat sa dobandeasca, pe hartie, atributii in administrarea creantelor fiscale. In ciuda faptului ca nu avea dreptul sa incaseze bani in baza Dispozitiei nr. 1669, sefa Serviciului pentru Protectia Persoanelor cu Handicap Timisoara ar fi incasat lunar peste 1000 de lei in plus la salariu. Acest lucru reiese si din declaratia de avere a Danielei Lung. In perioada 2010-2013, cand salariile in administratia publica au stagnat sau chiar au scazut, salariul Danielei Lung la Primaria Timisoara a crescut de la 2600 de lei net, la peste 3600 de lei pe luna.
Pe langa faptul ca a incasat bani care nu i se cuveneau, Daniela Lung este acuzata ca a mai comis un abuz. Din calitatea sa de ordonator de credite, a refuzat sa le dea unor subalterni sporurile salariale pe care ar fi trebuit ca acestia sa le primeasca tot in baza Dispozitiei nr. 1669. Faptul a fost semnalat de ziarul ZIUA de Vest inca din aprilie 2013, insa fara ca vreun superior al Danielei Lung sa ia vreo masura. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 33 queries | Mysql time :0.032944 (s)