News Flash:

Din ce cauza o persoana este sensibila la schimbarea vremii

19 Iunie 2015
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
raceala
Studiile arata ca 1 persoana din 3 reactioneaza la schimbarile bruste ale vremii. Din motive necunoscute, femeile sufera de 2 ori mai mult decat barbatii. Te simti epuizata, ai ameteli, transpiri puternic, nu ai astampar, ai dureri de tipul migrenei? E timpul sa iei urgent masuri!
Pentru a dobandi o toleranta la schimbarile de vreme, trebuie sa lucram la “clatirea” sintemului nervos si a vaselor de sange, recomanda dr. Mikhail Tombak, autoritate mondiala de seama in domeniile sanatatii si longevitatii. Efectueaza cu regularitate urmatoarele metode, care te vor ajuta sa iti pui in functiune mecanismele de aparare si sa faci din vreme un aliat.
Masaj relaxant al mainii
Aceasta metoda de masaj relaxeaza sistemul nervos, imbunatateste circulatia, imbunatateste vederea si incetineste procesul de imbatranire. Tot ce trebuie sa faci este sa te asezi confortabil, sa relaxezi muschii (in special muschii fetei) si sa inchizi ochii. Imagineaza-ti ca te afli intr-un peisaj natural, de pilda cu ocean, paduri sau munti. 
Inspira adanc pe nas si expira usor pe gura, cu buzele rotunjite. Cand te vei simti relaxata, incepe sa masezi degetul mic al mainii stangi intre degetul opozabil si aratatorul mainii drepte. Miscarrea ar trebui sa imite strangerea unui surub. Continua sa masezi celelalte degete ale mainii stangi, dupa care fa acelasi lucru cu mana dreapta. Fiecare deget ar trebui sa fie masat cam 1 minut. 
Dusuri succesive fierbinti si reci
S-a ajuns la concluzia ca prin simpla aplicare de apa rece si fierbinte putem obtine rezultate neasteptate in lupta impotriva multor boli. "Importanta utilizarii alternative a apei fierbinti si reci consta in faptul ca apa calda stimuleaza suprafetele corpului nostru si mareste fluxul sangvin spre piele, in timp ce apa rece mareste fluxul sangvin catre organele interne. Astfel, tratamentul cu dusuri succesive reci si fierbinti devine o cura miraculoasa pentru multe boli, intrucat regleaza circulatia sangvina, ne intareste muschii si inima si ne imbunatateste sistemul imunitar", sustine dr. Mikhail Tombak.
Prin urmare, ajusteaza temperatura apei astfel incat sa fie placuta, confortabila, timp de 40 de secunde. Apoi foloseste robinetul pentru apa rece pentru a micsora temperatura (fara a parasi zona de confort) timp de 20 de secunde, apoi mareste temperatura, folosind acelasi robinet.
Urmeaza modelul: 40 de secunde cald, 20 de secunde rece. Repeta timp de 3-5 minute, in functie de cum te simti. Cand esti sub dus imagineaza-ti ca tonusul muscular si tensiunea nervoasa sunt luate de apa si duse departe. Obisnuieste-te sa faci alternativ dusuri calde si reci atat dimineata, cat si seara, dar si cand te simti obosita, nervoasa sau slabita. Nici un fel de schimbare a vremii nu te va mai afecta vreodata.
Exercitii terapeutice de respiratie
Multi au dureri de cap, ameteli si neliniste ori de cate ori se apropie un front atmosferic de inalta presiune. Este in special valabil pentru persoanele cu tensiune sangvina redusa. Efectuarea unor exercitii de respiratie o data pe zi poate ajuta la imbunatatirea situatiei.
Exercitiu util impotriva anxietatii, insomniei si durerilor de cap – Tine in gura un pai si stai dreapta, cu capul ridicat. Inspira pe nas si expira prin pai. Efectueaza acest exercitiu intr-o maniera relaxata timp de 3-5 minute. Paiul se afla acolo pentru a incetini expiratia, iar aceasta ajuta la inlaturarea substantelor daunatoare din plamani. Este o medoda simpla, dar eficienta de a mari nivelul oxigenului din sange.
Normalizeaza ritmul cardiac, ajuta la inlaturarea atacurilor de panica, te elibereaza de senzatia de greutate din zona inimii, mareste circulatia – Respira numai pe nas. Expira incet si complet si apoi inspira rapid, scurt. Incearca sa imiti cat mai bine un suspin. Exercitiul ajuta la eliberarea tensiunilor musculare si din sistemul nervos, produse de traume sau de situatiile stresante. Repeta exercitiul de cel putin 20 de ori. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006385 (s)