News Flash:

Dieta experimentala de 9 zile care ar putea scadea procentul de grasime din ficat cu 20%

16 Septembrie 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
grasime din ficat
dieta experimentala, urmata timp de noua zile, care presupuneeliminarea zaharului prezent in general in bauturile racoritoare, sucuri din fructe si in majoritatea alimentelor procesate, a inversat in mod semnificativ acumularea de grasime in ficat in randul unui esantion format din copii si adolescenti, relateaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.

Susan Noworolski, profesor asociat de radiologie si imagistica medicala la Universitatea San Francisco din California (UCSF), a declarat pentru sursa citata ca rezultatele cercetarii s-au dovedit pozitive in cazul copiilor si adolescentilor si spera ca acestea se pot aplica unei populatii mai numeroase.

Realizata de o echipa de oameni de stiinta din cadrul Universitatii Touro din Vallejo, California, si de la UCSF, cercetarea a analizat efectele unei diete cu un continut redus de fructoza, un tip de zahar adaugat in mod obisnuit in bauturi racoritoare si in numeroase gustari din comert si au descoperit ca grasimea din ficat a scazut, in medie, cu peste 20% in aceasta scurta perioada de timp. Acest lucru demonstreaza eficacitatea unei strategii de incetinire a cresterii in spirala a bolilor metabolice cronice.

"Aceasta reducere semnificativa a grasimii din ficat in doar noua zile in care a fost scazut aportul de fructoza este fara precedent", a subliniat Noworolski, coautoarea studiului publicat luni in jurnalul "Gastroenterology".

Prevalenta bolii ficatului gras in randul adolescentilor din Statele Unite a crescut mai mult decat dublu in ultimii 20 de ani si este considerata ca fiind cauza unei game largi de tulburari din cauza cresterii rezistentei la insulina, care atenueaza capacitatea corpului de a controla nivelul glicemiei, ceea ce duce la aparitia diabetului de tip 2 si a altor afectiuni metabolice.

De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca participantii la studiu au pierdut foarte putin din greutate urmand aceasta dieta — mai putin de 1% — diferenta atribuita in special eliminarii apei din organism.

Potrivit cercetatorilor, beneficiile in ceea ce priveste reducerii procentului de grasime din ficat nu sunt o urmare a scaderii din greutate, asa cum au banuit unii oameni de stiinta, ci sunt specifice reducerii cantitatii de fructoza din alimentatie. Fructoza este in mod normal metabolizata in ficat, unde mare parte din aceasta este transformata in grasime.

in cadrul dietei experimentale, caloriile din fructoza au fost inlocuite cu cele din alimente bogate in glucoza. Spre deosebire de fructoza, glucoza, care se regaseste in cereale si unele legume, este principala sursa de energie a organismului.

dieta experimentala noua zile eliminarea zaharului fructe grasime
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008191 (s)