News Flash:

Descoperire socanta in apartamentul unui timisorean! Politistii au ramas uluiti

8 Martie 2015
1666 Vizualizari | 1 Comentarii
Zeci de obiecte de patrimoniu, printre care arme, sabii, baionete si posibile sarcofage, toate susceptibile a face parte din patrimoniul national, au fost gasite de politistii din Timis in locuinta unui timisorean, in urma unei perchezitii, barbatul urmand sa fie audiat in acest caz.
Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au facut o perchezitie in Timisoara, la locuinta unui barbat in varsta de 44 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In urma perchezitiei, politistii au gasit 28 de arme, 14 sabii, trei baionete, o coloana votiva romana, patru pietre de rasnite si sase posibile sarcofage romane, toate fiind susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national.
Bunurile descoperite au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor, urmand sa fie supuse expertizei arheologice.
Politistii continua cercetarile in dosarul penal intocmit pentru infractiuni de spalare de bani, furt calificat, insusirea bunului gasit si efectuarea de lucrari care pot afecta situri arheologice.
Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.
La perchezitie au participat reprezentanti din cadrul Directiei Judetene pentru Cultura Timis si Muzeului Banatului din Timisoara. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005492 (s)