News Flash:

Deputatul de Timiş Cătălin Drulă, în cărţi pentru a prelua Ministerul Transporturilor

10 Decembrie 2020
872 Vizualizari | 0 Comentarii

Deputatul USR PLUS de Timiş Cătălin Drulă are şanse mari să preia Ministerul Transporturilor în viitorul guvern condus de Florin Cîţu. Negocierile oficiale pentru formarea noului guvern demarează sâmbătă. Marţi, primarul Dominic Fritz anunţa că USR PLUS Timiş trebuie să aibă miniştri şi secretari de stat în viitorul executiv.

Astăzi a avut loc, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, o primă întâlnire informală a liderilor partidelor care vor forma viitoarea majoritate parlamentară. La discuţii au fost prezenţi Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Dragoş Tudorache (PLUS) şi Kelemen Hunor (UDMR). S-a stabilit ca sâmbătă să fie demarate negocierile oficiale pentru constituirea viitorului guvern. De principiu, USR PLUS şi UDMR sunt de acord cu propunerea PNL pentru funcţia de premier, respectiv Florin Cîţu.

Cu toate că liderii partidelor implicate în negocieri susţin că nu s-a discutat până acum despre componenţa viitorului guvern, deja au fost vehiculate mai multe nume de miniştri. Printre acestea figurează şi cel al deputatul USR PLUS de Timiş Cătălin Drulă, vizat pentru a prelua Ministerul Transporturilor. De altfel, nu mai departe decât marţi, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, afirma că USR PLUS Timiş va fi reprezentat în viitorul guvern.

“Eu mă aștept ca Timișoara să aibă o voce importantă în viitorul guvern. Am vorbit cu copreședinții alianței USR PLUS, am trimis această așteptare, am contribuit cu rezultatul nostru, aceasta înseamnă că suntem reprezentați cu oameni la nivel de ministru și secretar de stat. Deci, mă aștept la o colaborare bună dintre guvern, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș”, a declarat Fritz.

Cătălin Dulă s-a remarcat în ultimii ani ca un critic vehement al Ministerului Transporturilor şi CNAIR, atât în guvernarea PSD, cât şi a PNL. Drulă a fost director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructura. În 2015 a fost consilierul premierului Dacian Cioloş pe probleme de infrastructură. În 2016 a obţinut primul mandat de deputat pe lista USR Timiş, iar la alegerile de dumincă, pe al doilea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006777 (s)