News Flash:

De rasul lumii! Ce s-a intamplat cu tramvaiele Armonia reabilitate cu peste un milion de euro

23 Iulie 2015
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai reabilitat
Timisorenii le-au vazut, au urcat in ele, dar inca nu se stie cand vor putea calatori cu ele, in conditii civilizate. Vorbim despre cele doua tramvaie din parcul RATT care au fost reabilitate cu peste 1 milion de euro. Tramvaiele Armonia au ajuns la Timisoara in urma cu aproape o luna si de atunci sunt tot in teste si stau in depou. Oficialii RATT nu pot spune cu exactitate cand vor fi puse in circulatie.
Cele doua tramvaie reabilitate la Arad si Pascani au ajuns la Timisoara la finele lunii iunie, dupa ce au stat cam un an in lucrari. Au fost prezentate de Ziua Transportului Public Timisorean, in 8 iulie, si au fost duse inapoi in depoul RATT pentru teste.
Directorul general al RATT, Ioan Goia, spunea atunci ca garniturile modernizate vor circula pe liniile 1 si 2 pana la sfarsitul lunii, primarul Nicolae Robu, la fel, estima ca intr-o saptamana, cel mult doua, vor iesi pe traseu, scrie tion.ro.
„Cele doua tramvaie le vom vedea pe strazi probabil intr-o saptamana, cel mult doua, de indata ce AFER va veni sa faca ultimele teste. Altfel ele au fost testate, indeplinesc toate conditiile, dar asa cere legea, sa se faca niste teste, mai ales pentru sistemul de franare, direct pe linie. Testele acestea se vor face noaptea, vagoanele vor fi incarcate cu saci de nisip, si de indata ce se va intampla testarea si validarea respectiva le vom da drumul”, declara Robu in 8 iulie.
Oficialii RATT spun acum ca se fac in continuare probe si se asteapta toate autorizatiile necesare pentru a putea fi puse in circulatie, fara sa poata aproxima data la care ar urma sa vada ”minunea” calatorii timisoreni.
„Cele doua tramvaie se afla in procedura de receptie. In momentul de fata, continuam sa facem probe in regim dinamic impreuna cu proiectantul si specialisti de la firma care le-a realizat. Mai exact, continua masurarea capacitatii maxime de incarcare si alte detalii tehnice. De asemenea, asteptam autorizatiile de functionare din partea Autoritatii Feroviare Romane. Fara sa dam o data concreta, ne dorim ca cele doua tramvaie sa fie puse in functiune pentru publicul calator intr-un timp cat mai scurt”, ne-au declarat reprezentantii Regiei locale de transport.
Tramvaiele modernizate ale Timisoarei au fost botezate „Armonia”, oficialii municipalitatii explicand ca avem de-a face de fapt cu un nou tip de tramvai „made in Romania”, realizat dupa specificatiile lor.

timisorenii conditii civilizate timisoara oficialii ratt ioan goia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004886 (s)