News Flash:

De ce uiti lucruri si cand este cazul sa te ingrijorezi

27 Iulie 2018
701 Vizualizari | 0 Comentarii
uitare

Iti poti imagina cum ar fi sa-ti aduci aminte toate detaliile fiecarei intamplari din viata ta? Sau toate informatiile pe care le-ai citit de-a lungul timpului? Sa fie toate stocate in mintea ta si cand iti doresti sa le accesezi sa devina proaspete?

Imi amintesc (da, asta imi amintesc) ca atunci cand invatam pentru bacalaureat, spuneam ca nu voi uita niciodata informatiile citite. Au trecut niste ani, dar cine numara? Si da, am uitat! Ti se intampla sa uiti de ce ai intrat intr- o camera. Ti se intampla sa uiti cuvinte uzitate. Ti se intampla sa uiti ce ai facut ieri si alteori sa iti aduci aminte totul cu lux de amanunte. Si totusi, de ce uiti lucruri?

Supravietuiesti uitand!

Se pare ca este esential sa uitam anumite lucruri pentru a face loc altor detalii ce ne pot ajuta. Conform cercetarilor de la Universitatea din Toronto, procesul de uitare este esential, vital pentru memorie. Scopul memoriei este sa isi optimizeze capacitatea de a lua decizii. De ce uiti lucruri? Pentru ca este important sa stergi informatiile irelevante si sa te focusezi pe detaliile ce te pot ajuta sa iei decizii in viata ta la momentul prezent.

Exista, se pare, mecanisme neurologice ce ajuta la “pierderea memoriei”, totalmente diferite de procesul de a retine informatii.

De ce uiti lucruri? Pentru ca mintea are nevoie sa se adapteze si sa se schimbe pe masura ce treci prin viata

Da, creierul tau incearca sa faca loc pentru a stoca informatii relevante pentru tine ACUM. Si cu siguranta hartile cu informatii din scoala nu sunt toate relevante!

Pentru ca tu sa functionezi ca persoana inteligenta in societatea actuala, este important ca sa uiti lucuri si detalii. Iata de ce uiti lucruri: ca sa poti prioritiza informatiile importante, pentru a lua decizii bune!

sursa: andreearaicu.ro


supravietuiesti uitand
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005405 (s)