News Flash:

Bine de știut!

De ce sunt atât de periculoase jucăriile electrice stricate?

5 Februarie 2024
197 Vizualizari | 0 Comentarii

Știai că jucăriile electrice aruncate la întâmplare contribuie semnificativ la creșterea gradului de poluare și sunt asociate cu unele probleme de sănătate?

Pentru mulți reprezintă doar investiții de moment, însă odată scoase din uz, dispozitivele menite să-i distreze pe cei mici ajung inevitabil la gunoi. Anual, 7.3 miliarde de jucării se transformă în deșeuri - un raport îngrijorător, mai ales în condițiile în care efectele asupra mediului se resimt la nivel global. Grav este că de mule ori sunt aruncate fără a lua în considerare piesele electrice pe care le integrează. Mulți sunt de părere că jucăriile nu pot fi reciclate, ceea ce este total eronat. Metalele pot fi reutilizate - se estimează că aproximativ 10 miliarde de materiale pot fi recuperate și valorificate în procesul de reciclare electronice.

Pe lângă reducerea impactului asupra mediului, gestionarea corespunzătoare a deșeurilor elimină din start pierderile financiare și eficientizează costurile de producție. Tocmai pentru că nu se mai fac investiții suplimentare pentru exploatarea resurselor, fluxul operațional este îmbunătățit, iar suprasolicitarea rezervelor naturale este minimizată.

De ce ar trebui să reciclezi jucăriile, dar și ce alternative există, afli în rândurile de mai jos.

Soluții pentru jucării sustenabile

Nu numai aruncarea în locuri nepermise este periculoasă, ci și depozitarea dispozitivelor ieșite din uz. Dacă micuțului tău îi este greu să se despartă de jucăriile preferate ar trebui să aveți o discuție despre importanța protejării naturii. E esențial să-ți crești copiii în așa fel încât să respecte și să iubească tot ceea ce îi înconjoară. Sau, mult mai indicat ar fi să optezi din prima pentru variante sustenabile.

Iată doar câteva idei pe care le poți pune în aplicare:

Nu cumpăra foarte multe jucării - Chiar dacă este tentant, iar copilul este dornic să exploreze cât mai multe lucruri, nu îi asigura dezvoltarea doar prin intermediul electronicelor.

 Investește în variante din cauciuc sau bumbac organic - Sunt mult mai sigure pentru sănătatea celor mici, dar și mai durabile.

 La fel de recomandate sunt seturile educative din lemn - Pe lângă dezvoltarea abilităților creative și de concentrare, este stimulat și sistemul senzorial. Când sunt mici, copiii au nevoie să atingă obiectele și să le descopere prin intermediul funcțiilor tactile.

Deșeurile invizibile - de ce sunt atât de periculoase?

Ți-ai imaginat vreodată că tocmai echipamentele aparent inofensive, de dimensiuni reduse, pot deveni reale pericole pentru planetă? În categoria deșeurilor invizibile intră și periuțele electrice, țigările electronice sau componentele de calculator. Faptul că sunt micuțe și ușor de depozitat duce la creșterea cantităților. Majoritatea le depozitează în locuință - prin setare, dulapuri, garaje sau în camere tehnice.

Efectele depozitării sau aruncării se resimt pe termen lung - contaminează solul și aerul, facilitează apariția gropilor de gunoi și împiedică folosirea inteligentă a resurselor. Tocmai de aceea, ar trebui să găsești locațiile unde se reciclează electrocasnicele. E foarte probabil să găsești o locație chiar în apropierea casei tale, trebuie doar să consulți aplicațiile de tip hartă, cum e și „Unde Reciclăm”.

De ce, cum și unde se reciclează electrocasnicele mici?

Principalul obstacol care îngreunează etapele de reciclare electrocasnice este lipsa de informare. Se vorbește prea puțin despre problemele cauzate de echipamentele electrice dar și despre componentele valoroase pe care le integrează. Predarea deșeurilor ar trebui să se facă doar la punctele de colectare indicate.

Odată ajunse la centrele speciale de colectare, procesul de reciclare electrocasnice mici implică: Presortare, Decontaminare, Mărunțire și separare magnetică.

Dacă pui pe piață astfel de echipamente cel mai bine ar fi să apelezi la o firmă specializată, care îți poate garanta: Consultanță specializată, Îmbunătățirea managementului deșeurilor generate, Gestionarea aspectelor birocratice.

Vrei să-ți aduci contribuția la protejarea mediului? Primul pas este să renunți la jucăriile electrice stricate și să accesezi ajutorul unei echipe specializate.

Ia inițiativă, iar beneficiile se vor resimți pe termen lung!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004954 (s)