News Flash:

De ce cariile se formeaza in timpul noptii?

1 August 2018
888 Vizualizari | 0 Comentarii
carie

Regulile de igiena orala trebuie deprinse din copilarie si aplicate apoi intreaga viata. „Perierea corecta inseamna ca folosim o periutacu peri destul de moi ca sa nu afecteze smaltul, presiunea pe care o aplicam fiind foarte importanta“, explica, pentru Adevarul, dr. Teodorina Secara, de la Clinica Dent Estet din Capitala. 

"Daca incepem cu dintii din fata, de pe arcada superioara, asezam periuta in unghi de 45 de grade si facem miscari de sus in jos, adica dinspre gingie spre marginea libera a dintelui. „Miscarile trebuie sa fie de scoatere, si nu circulare, ca sa nu plimbam microbii pe suprafata dentara. intre gingie si dinte e un santulet unde le place microbilor sa se inmulteasca. Daca nu-i indepartezi de acolo, gingia se va inrosi, se va umfla si va sangera la periaj.“ Ce facem cand vedem sange la periaj? Periem cu simt de raspundere, nu ocolim zona, mai spune stomatologul.
 

Caninii sunt plasati intr-o zona de curbura, astfel ca ei trebuie periati din fata, dar si din zona laterala. Dintii din spate au cate cinci suprafete: dinspre limba, dinspre obraz, stanga, dreapta si suprafata masticatorie. „Ma asigur ca am curatat suprafata dinspre obraz, apoi dinspre limba, apoi suprafata care se intalneste cu dintii de jos“, recomanda medicul. insa, inainte de periaj, trebuie sa folosim ata dentara. Cu ajutorul atei, infasurand-o intre index si police, patrundem in spatiul dintre dinti. Timpul ideal de periaj este de trei minute, dupa care trebuie sa ne clatim cu apa de gura. Ideal ar fi sa folosim si dusul bucal, mai spune medicul dentist. 

„E foarte important spalatul pe dinti seara. Daca nu te speli seara, dormind pe spate, fluxul de saliva scade. Nemaivorbind, nemaimancand, nu le mai asiguri dintilor functia de autointretinere si atunci microbii prolifereaza, gingia se inflameaza si asa apar cariile“, atrage atentia dr. Secara. Dincolo de igiena dentara, e nevoie si de o igiena a alimentatiei, astfel ca trebuie sa ne ferim de alimentele foarte dulci si de sucurile acidulate.


dintelui caninii masticatorie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006758 (s)