News Flash:

Cum iti cere ajutor organismul tau

31 Iulie 2018
861 Vizualizari | 0 Comentarii
pofta de dulce fb 1

Felul în care functioneaza organismul nostru este fascinant, suntem deja de acord cu asta. Poate pastra controlul asupra milioane de procese care se întampla în mod independent, si totusi, e ca si cum ar exista un echilibru stabilit între ele toate. Un echilibru pe care nici macar nu-l observam.

În ciuda acestor fapte, nimic nu e întotdeauna perfect, iar de fiecare data cand ceva nu merge bine, corpul nostru se asigura ca gaseste o modalitate prin care sa ne avertizeze. Pe multe dintre ele, majoritatea dintre noi nu le observam, iar chiar daca o facem sau nu, avem proasta tendinta de a le ignora.

Iata o lista cu simptome si semne pe care nu ar trebui sa le ignoramniciodata, caci în esenta, sunt strigate de ajutor ale corpului nostru:

1. Unghiile si parul fragil. Ele sunt un indiciu ca nu ai vitamina D si calciu suficient în organism. Asta înseamna ca trebuie sa consumi mai multe alimente bogate în vitamina D si calciu. Exemple: lapte, leguminoase, cartofi, germeni de grau si cereale integrale.

5 semne secrete de boala pe care trebuie sa le stii. Ce spune despre sanatatea ta inaltimea, lungimea picioarelor, circumferinta gambelor

2. Pofta pentru fructe de mare. Exista multe tipuri de pofte alimentare si fiecare dintre ele înseamna ceva diferit. În acest caz, dorinta d
e a consuma fructe de mare înseamna ca în corpul tau nu este suficient iod.

3. Pofta pentru hrana acra. Daca simti nevoia de a manca alimente acre, fara nici un motiv întemeiat, asta poate însemna ca ficatul si vezica biliara au nevoie de stimulare suplimentara. Cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa consumi multe afine si lamai.

4. Pofta pentru alimente crude. Daca ai pofta de a consuma alimente crude, ar putea însemna ca ai probleme cu ficatul. De asemenea, ar putea fi vorba de gastrita. În acest caz, ar trebui sa-ti satisfaci pofta prin a consuma alimente crude. Asta te va scuti de crampe si dureri de stomac.

5. Pofta de ceva dulce. Daca simti nevoia sa consumi dulciuri în mod regulat, asta poate însemna ca suferi de o epuizare nervoasa, si ca, de pilda, esti obosita. Nevoia de zahar este de fapt o nevoie de glucoza, care este o sursa de energie. În acest caz, în loc sa optezi pentru toate acele variante nesanatoase de dulce, de ce nu încerci sa-ti satisfaci pofta de dulce cu miere sau ciocolata neagra?!

6. Pofta de mancaruri sarate. Poftele alimentare ce implica un continut ridicat de sare pot indica deseori o inflamatie sau o infectie în corpul tau. De obicei, se întampla sa fie vorba de sistemul urogenital.

7. Pielea uscata de pe coate. Acesta este un indiciu care arata deficienta de vitaminele C si A. Pentru a remedia problema, ar fi întelept sa consumi mai multi morcovi, dovleci, portocale si caise. Consumul de fructe si legume ar ajuta, dar cele de mai sus sunt mai potrivite pentru aceasta problema.

Semne ale fetei care indica boala

8. Piele uscata în general. Daca simti ca ai pielea uscata pe tot corpul, ar putea fi un indice al deficientei de vitamina E. Daca e cazul, ar trebui sa consumi multe alimente bogate în vitamina E, cum ar fi uleiul vegetal si nucile.

9. Gingiile sangerande. Ca toate problemele legate de dinti, gingiile sangerande ar putea însemna ca nu ai vitamina C. Include mai multe fructe si legume în dieta ta, în special usturoi.

10. Crampe ale membrelor inferioare, somn slab, iritabilitate. Toate simptomele sunt semne ca în corpul tau nu exista suficient potasiu si magneziu. Cea mai usoara modalitate de a creste nivelul de potasiu este sa mananci multe legume cu frunze verzi, kale, spanac, etc. Pentru a creste nivelul de magneziu, ar trebui sa consumi mai multe seminte de floarea soarelui, midgale, seminte de in si nuci în general.


boala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006302 (s)