News Flash:

De ce ai mainile reci tot timpul? Explicatia medicilor

27 Martie 2018
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
maini

Ai mereu mainile reci? Iata de ce afectiuni este posibil sa suferi. Mainile reci tradeaza si alte afectiuni in afara de circulatia deficitara, despre care credem ca e singura cauza ce sta la baza mainilor reci.

Iata ce alte afectiuni mai pot trada mainile care sunt vesnic reci:

Sindrom Raynauld:
Raynauld este tulburarea circulatiei sanguine de la nivelul extremitatilor. Aceasta afectiune este agravata de temperaturile scazute, frigul determinand reducerea circulatiei sanguine si invinetirea mainilor. Si stresul ori emotiile puternice determina schimbarea culorii mainilor persoanelor care sufera de sindromul Raynauld.
Vasele de sange care iriga extremitatile sunt exagerat de sensibile la pacientii diagnosticati cu acest sindrom.

Medicatia abuziva
Multe medicmente au ca reactie adversa comprimarea vaselor de sange, fapt care duce la racirea mainilor.

Boli autoimune
O boala autoimuna este o boala care presupune atacarea anumitor tesuturi de propriul sistem imunitar. Bolile autoimune sunt adesea tradate de aparitia sindromului Raynauld, care presupune racirea mainilor in permanenta.

Hipotiroidism
Mainile reci sunt, de multe ori, un semn al unor disfunctii la nivelul glandei tiroide. Glanda tiroida actioneaza precum un termostat al organismului uman, iar racirea mainilor tradeaza o problema la nivelul acestei glande.
Circulatie sanguina deficitara

Daca alaturi de maini reci observi si simptome precum umflarea mainilor ori chiar furnicaturi la nivelul acestor membre, e posibil sa suferi de o circulatie sanguina proasta.

Stres
Stresul este o tulburare care produce multe schimbari in organism, printre care si racirea mainilor.
Atunci cand suferi de stres cronic, adrenalina pe care o ai in corp in permanenta iti ingusteaza vasele de sange, facand mainile sa se raceasca.

Anemie
Deficitul de globule rosii specific anemiei cauzeaza oxigenarea insuficienta. Asadar, din cauza lipsei unei bune oxigenari a organismului, mainile tale pot fi reci. Anemia apare din cauza lipsei de fier din organism.

Deficit de vitamina B12
Vitamina B12, pe care o regasim in carnea rosie, in oua si in produsele lactate, este foarte importata pentru formarea celulelor rosii din sange. Lipsa vitaminei B12 din organism determina aparitia mainilor reci.
De regula, vegetarienii sufera de deficit de vitamina B12, la fel si oamenii care au trecut de varsta de 50 de ani. Un banal set de analize de sange poate depista deficitul de vitamina B12.

Tensiune arteriala scazuta
Deshidratarea, pierderile de sange, problemele de natura endocrina ori tratamentul cu anumite medicamente pot determina scaderea tensiunii arteriale. Atunci cand suferim de hipotensiune, sangele este pompat catre organele vitale, printre care inima si ficatul, mainile si degetele fiind lasate pe ultimul loc. Asadar, e foarte probabil ca tensiunea arteriala scazuta sa fie cauza mainilor in permanenta reci.

Dependenta de nicotina
Nicotina precum si celelalte toxine din tigari determina strangerea si aparitia contractiilor la nivelul vaselor sanguine. Asadar, fumatul poate determina racirea mainilor tale.
 


stres stresul anemie vitamina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006285 (s)