News Flash:

Dacian Ciolos: Master Planul nu prevede o autostrada intre Timisoara si Belgrad

12 Noiembrie 2016
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
Desi banatenii de ambele parti ale granitei romano-sarbe si-au pus mari sperante intr-o autostrada intre Timisoara si Belgrad, aceasta nu va deveni realitate prea curand. Premierul Romaniei si cel al Serbiei s-au intalnit la Timisoara, se astepta semnarea unui acord in acest sens, dar Dacian Ciolos a anuntat ca un asemenea drum nu este inclus in Master Plan…
O autostrada intre Timisoara si Belgrad nu va deveni prea curand realitate. Prim-ministrii din Romania si Serbia s-au intalnit, joi, la Timisoara, unde era asteptata semnarea unui acord pentru promovarea acestui drum rapid, dar deocamdata un document oficial in acest sens nu a fost parafat. Ciolos a recunoscut ca acest drum mai are de asteptat.
„Noi trebuie sa discutam si de interconectarea cu Serbia, in domeniul infrastructurii. Astazi am vorbit despre ce vom face in viitor. Noi avem deja un Master Plan, dar acesta nu prevede o autostrada intre Timisoara si Belgrad, ci un drum national. Aceasta in timp ce planurile pe partea sarba prevad o autostrada. O sa analizam si noi problema, sa vedem daca se justifica o autostrada”, a declarat Dacian Ciolos, la Timisoara.
Aleksandar Vucic, prim-ministrul Serbiei, isi doreste un asemenea drum, dar accepta situatia si spune ca tara sa poate astepta dupa Romania, ca proiectele sa fie sincronizate. Totusi, el a stabilit clar pe unde va merge, de fapt, acest drum rapid, vorbind de Vatin, „omoloaga” din partea sarba a punctului de frontiera Stamora-Moravita.
„Pe partea sarba, la noi e prevazuta construirea unei autostrazi, am inteles ca pe partea romana nu. Noi putem sa asteptam sa se faca si pe partea romana un asemenea proiect, care va lega Belgradul de Timisoara, pe la Vatin”, a declarat Alexandar Vucic.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006531 (s)