News Flash:

CUTREMUR DEVASTATOR in Ecuador! Sunt zeci de morti si sute de raniti

17 Aprilie 2016
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur china
Cel putin 77 de persoane au murit in urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs sambata noapte in Ecuador, fiind decretata stare de urgenta nationala, informeaza Le Figaro.
Bilantul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade, produs in Ecuador sambata noapte, a ajuns la 77 de morti si 588 de raniti, a anuntat vicepresedintele tarii, Jorge Glas, potrivit BBC News online.
Cutremurul s-a produs sambata la ora locala 18.58 (01.58) ora Romaniei, in apropiere de orasul Muisne de pe coasta de vest a tarii, fiind resimtit in aproape toata tara.
Cea mai afectata este provincia Manabi (vest), pagube importante inregistrandu-se si in orasul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.
Stare de urgenta a fost declarata in sase provincii din tara, iar membrii Garzii Nationale au fost mobilizati pentru a participa la operatiunile de cautare si salvare a victimelor.
Cel putin 77 de persoane au murit si 588 au fost ranite a precizat vicepresedintele tarii, avertizand ca numarul victimelor ar putea creste in conditiile in care nu stie exact cate zone au fost afectate de cutremur si care este starea acestora. Cutremurul a fost urmat de peste 55 de replici, dintre care cea mai puternica a avut magnitudinea de 5,4 grade.
Centru pentru prevenirea producerii de Tsunami din Pacific a emis alerta de tsunami imediat dupa cutremur, dar a precizat duminica dimineata ca amenintarea aproape a trecut si ca orice risc in acest sens va fi evaluat de autoritatile locale.
"Sunt localitati distruse in totalitate", a precizat Gabriel Alcívar, primarul orasului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectata, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.
"Ce s-a intamplat in Pedernales este catastrofic", a adaugat primarul, precizand ca " nu e vorba de o casa care s-a surpat, e vorba de un intreg oras".
"Incercam sa facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutam", a declarat Alcivar.
Anterior,  vicepresedintele tarii, Jorge Glas, declarase ca este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 1979."Din pacate, potrivit informatiilor pe care le avem in acest moment, 41 de cetateni si-au pierdut viata (...) Acest bilant va creste in urmatoarele ore".
Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a declarat stare de urgenta nationala, solicitand populatiei de 16 milioane de locuitori sa-si pastreze calmul in aceasta situatie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005289 (s)