News Flash:

Doi ministri norvegieni despre cazul Bodnariu: O campanie internationala impotriva Norvegiei

15 Aprilie 2016
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
bodnariu
Cazul Bodnariu este „o campanie internationala impotriva Norvegiei”, iar presiunile din partea politicienilor nationali, care duc campanii privind cazurile de protectie a copilului, nu sunt luate in considerare de catre autoritatile norvegiene, se arata intr-un articol scris de doi ministri norvegieni.
„Un caz de protectia copilului referitor la o familie norvegiano-romana se afla in mijlocul unei escaladante campanii internationale impotriva Norvegiei”, se arata intr-un articol scris de doi ministri norvegieni, remis joi agentiei MEDIAFAX.
Solveig Horne, ministrul norvegian al Copiilor si Egalitatii, si Elisabeth Aspaker, ministrul norvegian al Afacerilor UE si SEE, au explicat in articol cum functioneaza sistemul de protectie al copilului din Norvegia. Acestia mai spun ca „presiunile din partea politicienilor nationali sau din partea persoanelor care duc campanii locale sau internationale nu sunt luate in considerare intr-un caz individual (de protectie a copilului)”.
In ceea ce priveste cazul Bodnariu, ei spun ca „retorica asupra cazului include acuzatii de rapire de copii, programare genetica si persecutie religioasa, dar si acuzatii conform carora Serviciile Norvegiene de Protectia Copilului sunt, cumva, mai presus de lege. Nimic mai departe de adevar”.
Mai departe, ei spun ca principalul obiectiv al Serviciilor de Protectia Copilului este de a ajuta copiii si familiile care au probleme. „De fapt, majoritatea cazurilor reprezinta masuri voluntare de asistenta pentru copii si familii acasa, de exemplu sfaturi si indrumare privind practicile parentale, gradinita, consiliere, suport financiar”, se arata in articol.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005862 (s)