News Flash:

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca TAXA AUTO ESTE DISCRIMINATORIE

14 Februarie 2014
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis pe 3 februarie ca taxa auto adoptata în 2012 încalca legislatia europeana. Curtea a constatat ca taxa auto din 2012 ”descurajeaza punerea în circulatie a unor vehicule de ocazie cumparate din alte state membre”.
Banii colectati în baza acestei taxe vor trebui returnati cetatenilor. Potrivit hotnews, doua instante din România au transmis catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene  întrebari preliminare în care solicitau clarificari legate de taxa de poluare din 2012. Mai precis instantele au solicitat Curtii sa explice daca din perspectiva legislatiei europene taxa de poluare pentru masinile luate la ocazie din alte tari UE este una discriminatorie sau nu.
Curtea a decis ca într-adevar o astfel de taxa impusa masinilor la mâna a doua importate din alte tari este discriminatorie. Curtea si-a motivat astfel decizia: ”Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul ca se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumscris de reglementarea nationala în discutie în litigiile principale, prin care un stat membru aplica autovehiculelor o taxa pe poluare care este astfel stabilita încât descurajeaza punerea în circulatie, în acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumparate din alte state membre, fara însa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie având aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala.”
Juristii consultati de hotnews au explicat ca taxele încasate în baza legii din 2012 vor trebui returnate de catre stat si ca cei care le-au platit pot deschise procese în acest sens. În dosarele în care instantele au dispus ca statul nu trebuie sa returneze taxa auto cei care au pierdut procesele pot cere revizuirea sentintei în baza deciziei curtii europene. Gandul.info
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027199 (s)