News Flash:

Curtea Constitutionala a amanat pentru 21 martie sesizarea pe legea care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului

7 Martie 2017
859 Vizualizari | 0 Comentarii
curtea constitutionala1
Judecătorii Curții Constituționale a României au amânat marți pentru 21 martie pronunțarea în cazul sesizării Avocatului Poporului referitoare la legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

"Am dat termen pe 21 martie. N-am reușit să ajungem la o soluție. Simțim nevoia să aprofundăm mai bine cauza și să analizăm cea mai bună dintre variantele care s-au discutat astăzi, care sunt mai multe. (...) Aprofundarea este pentru a da o soluție bună. Decât să dăm o soluție greșită sau pripită, (...) mai bine riscăm critica și vom cugeta de două ori mai mult pentru a da o soluție bună", a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

El a spus că nu a simțit presiuni politice, nici în acest caz, nici în altul.

"S-au evocat mai multe variante de decizie, într-un fel, în altul... Propria practică (a CCR — n.r.) se va găsi în soluția finală. Binențeles că am pornit și de la practica noastră, și de la CEDO, și am avut un material documentar de la foarte multe țări din Europa cu privire la modul cum reglementează această problemă, am avut și literatură juridică, de toate", a mai spus Dorneanu, potrivit Agerpres.ro. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004795 (s)