News Flash:

Curata dintii prin metode naturale

8 Noiembrie 2015
1408 Vizualizari | 0 Comentarii
dantura
Kzarinne este una dintre prietenele noastre, care iubeste stilul de viata sanatos, cat mai natural. De la ea am gasit urmatoarea reteta de praf de curatat dintii. Va invitam sa cititi articolul:
Ah, praful pentru dinti! Dupa ce l-am folosit in mod constant un an intreg, in locul pastei de dinti, am ajuns la concluzia ca, in ceea ce ma priveste, este cea mai buna alternativa pentru curatarea dintilor. Despre variantele din comert am vorbit aici, dar in urma cu cateva luni am renuntat la ele in favoarea variantei homemade si nu pot decat sa ma felicit pentru aceasta decizie inspirata: am gandit o reteta proprie, conforma cu preferintele mele, am controlul ingredientelor si am facut si economie! Exact, imi mai lipseste numai corsetul ros-albastru ca sa fiu Supergirl!  
Intai de toate, sa va expun intregul in care functioneaza praful pentru dinti: rutina mea de igiena dentara include periajul cu praf pentru dinti in fiecare seara, dupa o curatare prealabila a spatiilor interdentare cu ajutorul atei dentare si, daca este necesar, a unei periute speciale interdentare. Dimineata recurg la “dry brushing”, periajul doar cu periuta de dinti uscata si folosesc o apa de gura homemade, pentru improspatarea respiratiei.
De ce sa renuntam la pastele de dinti conventionale?
Pentru ca sunt doldora de chimicale dovedit periculoase cum ar fi triclosanul, zaharina, polietilen glicolul (PEG), fluorul ori SLS-ul. In  pastele de dinti bio nu regasim ingrediente iritante, nocive, insa glicerina continuta de acestea formeaza o pelicula fina la suprafata dintilor, impiedicand astfel remineralizarea lor. Remineralizare care are loc si prin contact direct cu nutrientii din alimente, in timpul masticatiei, ori daca dintii sunt imbracati in glicerina acest lucru nu mai este posibil.
De ce praf pentru dinti?
Pentru ca este 100% natural, foarte eficient si foarte economic. Il putem prepara foarte usor acasa, si putem varia ingredientele dupa preferinte si necesitati.
Ce ingrediente putem folosi pentru praful de dinti?
Daca v-ati decis sa va preparati singuri praful de dinti, iata o lista de ingrediente pe care le puteti folosi in compozitia lui.
• Argila alba ar trebui, in opinia mea, sa aiba proportia cea mai mare in praful pentru dinti. Bogata in mod natural in diverse minerale, argila este foarte blanda, fina si delicata, non-abraziva. De folosit in concentratie de minim 60%.
• Bicarbonatul de sodiu nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare, este un clasic al albirii dintilor, putand fi folosit chiar si de unul singur pentru periaj, desi nu zilnic. Este un abraziv bland, lustruieste si netezeste smaltul si indeparteaza petele galbene. Antibacterian.
• Carbonat de calciu este un mineral anorganic ce se prezinta sub forma unei pulberi albe. Abraziv bland.
• Pudra de cuisoare este un remediu natural pentru durerile de dinti, previne aparitia cariilor si are actiune benefica asupra gingiilor. Antibacterian si antiseptic, cu gust de turta dulce.
• Pudra de iris florentin este o pudra fina, bej, cu miros placut, usor dulceag, floral, obtinuta prin macinarea rizomilor uscati. Abraziv bland, dar si un agent de albire delicata a dintilor, este cunoscut pentru utilizarea cu succes in randul fumatorilor cu dantura ingalbenita
• Pudra de menta se obtine foarte usor, prin macinarea in rasnita de cafea a frunzelor de menta uscate, pana devin o pulbere fina. Confera un gust discret mentolat, este antiseptica si antiinflamatoare.
• Pudra de salvie se obtine intocmai precum cea de menta, prin rasnirea fina a frunzelor uscate.  Stiati ca in trecut oamenii isi frecau dintii cu frunze proaspete de salvie, tocmai pentru a-i curata si trata? Salvia este aromata, racoritoare si areefect antiseptic.
• Pudra de stevia e de inclus daca doriti sa faceti din experienta igienizarii dintilor prin prafuire una dulce, delicioasa!  
• Xylitolul este un indulcitor natural care ajuta la eliminarea bacteriilor, impiedicand astfel aparitia cariilor. 
• Sarea roz de Himalaya, fina, pe langa faptul ca e pink-and-pretty, areproprietatea de a fi abraziva.
• Uleiuri esentiale: fenicul, menta, oregano, portocala dulce, salvie, scortisoara, smirna sau tea tree. Pe langa mirosul placut, toate aceste uleiuri esentiale au proprietati antiseptice si antibacteriene, unele fiind recomandate si in cazul problemelor gingivale.
Exista asadar cateva ingrediente principale (argila, bicarbonatul, carbonatul de calciu, sarea) si ingrediente secundare, din care  puteti alege unul, doua sau mai multe, in functie de rezultatele scontate. Acum eu folosesc o combinatie de argila alba, bicarbonat, carbonat de calciu, sare roz si uleiuri esentiale de menta si salvie. Va asigur ca senzatia de curat si proaspat este incredibila iar dintii vor deveni albi si stralucitori!

kzarinne conventionale dantura ingalbenita efect antiseptic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009781 (s)