News Flash:

Cum vrea Primaria Timisoara sa rezolve criza Colterm

9 Noiembrie 2015
2382 Vizualizari | 1 Comentarii
colterm timis1
Consilierii locali ai Timisoarei au aprobat vineri, in sedinta extraordinara, contractarea unui imprumut in valoare de maxim 100 milioane lei, pentru Colterm.
Nu de alta, dar nu se mai doresc situatii de genul celei de acum cateva saptamani, cind Colterm nu a mai putut sa furnizeze apa calda si caldura oamenilor pentru ca nui si-a platit datoriile la furnizorul de gaz… Creditul va fi luat prin Trezorerie si va fi rambursat de catre Colterm, in 20 de ani, scrie ziuadevest.ro. Creditul va fi folosit si pentru acoperirea datoriilor societatii de termoficare, in valoare de peste 78 de milioane de lei.
„ Creditul va fi rambursat de Colterm in 20 de ani. Noi platim in avans si subventia pe luni din 2016. Mai aveam o rezerva de sase milioane de lei pentru asta si, prin urmare, vom da Colterm si acesti bani, cu anticipatie, pentru ca societatea sa poata face plati catre furnizorii de gaz, de carbune si asa mai departe, intrucat sa nu fie probleme pentru cetatenii Timisoarei. Orice masuri considera conducerea Colterm de cuviinta pentru ca timisorenii sa nu aiba de suferit, pentru ca societatea sa devina una viabila in conditiile date, trebuie sa fie luate. Noi nu vrem sa se majoreze pretul la gigacalorie perceput la cetateni, chiar daca au crescut in acest timp in permanenta preturile la gaz, la carbune, la pacura, la toate ingredientele de pret. Conducerea trebuie sa gaseasca solutii incat noi sa ne putem descurca fara ca cetateanul sa plateasca mai mult”, a spus primarul Timisoarei Nicolae Robu.

colterm ii timisoarei nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006759 (s)