News Flash:

Cum vor sa transforme doi elevi Timisoara in Mica Viena

11 Iunie 2014
1542 Vizualizari | 0 Comentarii
Doi elevi din Timisoara au obtinut medalia de bronz la concursul national “Grigore Moisil” din Lugoj cu un proiect inedit. Planul se refera la valorificarea potentialului fantanilor arteziene din Timisoara – Mica Viena.
Deoarece Timisoara candideaza pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, in 2021, se impune o estetica in concordanta cu cea a marilor metropole europene. Un detaliu care poate sa transmita emotia unei cladiri, cu istoria sa, este si fantana arteziana. Avand drept model orasul Roma, renumit prin fantani arteziene, carora muzicianul Ottorino Respighi le-a dedicat compozitiile sale, elevii Berar Deian si Armand Oszlanszky din clasa a IX-a , de la Colegiul National “C.D. Loga” din Timisoara, coordonati de prof. Nicolin Spomenca, au realizat proiectul “Fantani arteziene in Mica Viena”, care la Concursul National “Grigore Moisil ” din Lugoj, de la finele lunii mai, a obtinut medalia de bronz.
Proiectul se adreseaza municipalitatii, in vederea valorificarii fantanilor deja existente, contributia elevilor fiind cea de a combina scurgerea apelor cu un fond sonor, care sa fie instalat pe muzica de Vivaldi, Beethoven, Ottorino Respighi, Carlos Gardel etc. precum si propuneri de plasare a unor fantani arteziene in fata unor edificii de reper ale orasului precum “C.D. Loga”.
Site-ul proiectului contine o baza de date care permite memorarea opiniilor timisorenilor asupra acestei teme – http://deian.smart-start.ro/micaviena/site. Se stie ca si apa are capacitatea unica de relaxare a simturilor si a fost utilizata de secole in multe culturi ale lumii, iar orice timisorean-european merita sa treaca pe langa aceste fantani cu fond sonor, sa le admire, sa se emotioneze, sa retraiasca istoria unor locuri si, de ce nu, sa se racoreasca. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0770 (s) | 22 queries | Mysql time :0.021629 (s)