News Flash:

Cum se va ajunge de pe Calea Aradului pe Autostrada A1

25 Iulie 2015
1458 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada sibiu
Mult asteptatul drum de legatura intre Calea Aradului si autostrada A1 va fi unul la profil de drum expres. Aceasta inseamna ca pentru cei 12 kilometri vor fi realizate cate doua benzi pe sens, a anuntat directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Horatiu Simion.
Mult asteptatul drum de legatura nou dintre Timisoara si urcarea pe autostrada de la Giarmata va mai avea ceva de asteptat pana va deveni realitate. Vestea buna este ca deja este semnat contractul de proiectare, acest pas urmand sa fie incheiat „pana la finalul lunii august, cel tarziu pana pe 30 septembrie”, a declarat Horatiu Simion in cadrul unei emisiuni sustinute la Radio Timisoara.
In acest moment, singurul mod de acces la autostrada este drumul care traverseaza Dumbravita, iar aceasta solutie devine tot mai mult una inaccesibila. Aceasta si dupa ce se va introduce circulatia troleibuzelor pe aceasta ruta.
„Strategia CJT a fost de modernizare a drumului de la Dumbravita si extinderea la patru benzi. Aceasta nu ajunge. Dezvoltarea imobiliara de la Dumbravita face imposibila aceasta extindere in acest moment. Varianta primariei de la Dumbravita este de a se realiza acel drum care sa aiba descarcarea la Calea Aradului, se stie deja pe unde ar trebui sa mearga drumul”, a mai spus Simion, potrivit tion.ro.
Totusi, solutia optima este acel nou drum de legatura intre Calea Aradului si Giarmata.
„Aici este semnat contractul de proiectare, undeva in finalul lunii august, maxim 30 septembrie, proiectul pleaca la Bucuresti avizat de noi si de reprezentantii autoritatilor de aici. Drumul de legatura, in tema de proiectare porneste de la 5 km departare de la descarcarea de la Giarmata si se va lega pe Calea Aradului, acolo pana unde este sectorul de patru benzi. Aici va fi o intersectie la nivel sau una denivelata, aceasta urmeaza a se stabili”, a mai declarat seful DRDP Timisoara.
Sunt 12 kilometri de drum nou, iar tema de proiectare spune ca vor fi patru benzi, deci profil de drum expres.
„Vor disparea accesele auto, nu se va mai intra de pe tot felul de legaturi, va fi doar un drum expres”, a mai precizat Simion, care a vorbit si despre centura de sud de ocolire a Timisoarei.
Daca deocamdata nu se stie cand ar putea avea loc demararea unor lucrari, seful drumarilor a spus ca in Master Plan lucrarea este pe locul cinci intre prioritati si se spera la obtinerea de fonduri.
Este vorba de 25 de kilometri de drum care va avea carosabilul cu latimea benzii de circulatie la 3,5 metri, plus un metru pentru terasamente, deci similar cu actuala centura.

radio timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008143 (s)