News Flash:

Cum se realizeaza igiena intima genitala la barbat

11 Ianuarie 2016
4292 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena barbat
Pentru barbati, spalarea zonei genitale nu pune atat de multe probleme ca la femeie si se rezuma la spalarea cu apa (calda) si sapun. Diferenta "manevrelor"este data de starea penisului - circumcis sau necircumcis. Barbatii cu penisul necircumcis trebuie sa tina seama de faptul ca sub perput (pielea care acopera capul penisului) este locul unde se aduna "smegma" - o substanta de formata in principal din sebum (substanta uleioasa secretata de piele) si celule moarte ale pielii, de culoare alba. Smegma trebuie spalata pentru a evita posibile infectii in cazul in care aceasta se acumuleaza timp indelungat. Se decaloteaza penisul (se da pielea inapoi) si se spala glandul (capul penisului), corona (zona cea mai proeminenta a capului penisului) si portiunea de preput care in mod normal este "ascunsa".
Urmeaza scrotul - "punga" de piele in care sunt testiculele (este un moment bun pentru autoexaminarea testiculelor), zona perineala si apoi zona anusului. Sapunul trebuie sa fie neutru din punct de vedere al aciditatii. Fara sapunuri de rufe, fara spray-uri parfumante.
O idee buna este ca in momentul urinarii sa decalotezi penisul - in acest fel se evita ca picaturi de urina sa ramana sub preput. Daca tamponezi apoi deschiderea uretrei (pe unde se elimina urina) cu o batista de unica folosinta sau o bucatica de hartie igienica este de-a dreptul perfect.
Si acum te rog sa fii atent : nu forta decalotarea. Daca decalotarea este dificila ia legatura cu medicul de familie - poate este nevoie de o rezolvare de specialitate; exista riscul unei parafimoze adica pielea se aduna sub corona (zona cea mai proeminenta a capului penisului) si nu mai poate fi adusa inapoi, "stanguland" glandul (capul penisului). Adica risti sa ramai cu ea "asa" si nu e comod sa fugi catre medic cu ea "asa". Si chiar mai rau, "gatuirea" glandului produce o umflare a acestuia din cauza faptului ca sangele este retinut local si nu mai circula.


diferenta manevrelor gatuirea glandului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005056 (s)