News Flash:

Cum sa prepari CEI MAI PUFOSI COZONACI

15 Aprilie 2017
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
cozonaci
Iata cateva secrete dezvaluite retete.acasa.ro, de care ar fi bine sa tineti cont inainte de a va apuca  deframantat si copt aceste delicii traditionale romanesti!
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camereiIngredientele pentru cozonac - in special ouale si drojdia - trebuie scoase de seara de la frigider si tinute la temperatura camerei. Diferentele de temperatura dintre ingrediente pot interfera cu drojdia si pot impiedica aluatul sa creasca.

Drojdia nu se opareste cu lapteAtunci cand prepari maiaua, care este partea esentiala a cozonacului, este foarte important sa nu pui laptele fierbinte, intrucat afecteaza actiunea drojdiei si da inapoi aluatul.

Faina trebuie cernuta de cateva oriCine nu are ciur sau sita, atunci sa isi cumpere rapid! Unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale prepararii cozonacilor sunt legate de faina. Indiferent ca este de foarte buna calitate sau special facuta pentru produse de patiserie, este obligatoriu sa cerni faina de vreo trei ori inainte de a te apuca sa o amesteci cu celelalte ingrediente. Bunicutele spun ca ajuta aluatul sa fie mai dens si cozonacul mai fraged.
Aluatul se framanta cel putin 30 de minuteFramantatul este, alaturi de maia si ingrediente proaspete, un element-cheie pentru cresterea aluatului si pentru obtinerea unui cozonac pufos. Cu cat framanti mai mult aluatul, cu atat cresti sansele ca acesta sa creasca mai mult, iar cozonacul sa aiba o textura frageda si pufoasa. Bunicutele gosopodine si bucatarii priceputi recomanda framantarea aluatului pentru cel putin 30 de minute sau pana in momentul in care acesta se dezlipeste singur de pe maini.
Nu se deschide usa la cuptor in timpul coaceriiUn alt truc important de care trebuie sa tii cont atunci cand coci cozonacii este sa tii cuptorul inchis pe tot parcursul procesului de coacere sau macar in primele 20 de minute. In primele minute de la intrarea in cuptor, procesul de crestere al aluatului continua, iar daca deschizi usa cuptorului si apar diferente de temperatura, exista riscul ca acestia sa dea inapoi si sa nu mai iasa crescuti si frumosi.

traditionale romanesti ingredientele drojdia aluatul faina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008199 (s)