News Flash:

Cum rezista frigului si ninsorilor barza zgribulita din Timis

24 Martie 2018
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
barza

Timișul este sub zăpadă, a fost emis un cod galben pentru această perioadă, iar temperaturile au coborât sub zero grade. O parte dintre oamenii care urmăresc transmisiunile live ale Wildlife România din cuibul berzei de la Cărpiniș, din Timiș, au vrut imediat să sară în ajutorul păsării. Mesajul celor care fac posibil ca barza să apară pe ecran zi de zi, de ani buni, este unul grăitor: barza rezistă!

În ultimele zile, la nivel național a circulat o informare în care li se recomanda oamenilor să ajute berzele care în acest an se pare că s-au întors… prea devreme, dar numai în cazul în care acestea coboară sau dacă pasărea este înghețată și nu se poate mișca. Nu este cazul lui Cris, barza care a aterizat acum o săptămână la Cărpiniș și poate fi urmărită live, din cuibul său, 24 de ore din 24, la următorul link. Unii comentatori au vrut, însă, să o ia imediat în casă, la căldură… Nu este cazul, Cris se descurcă!

„Barza «noastră» a plecat «la prima cheie», la 06.36. După cum a zburat este o barză viguroasă, în putere. Nu are nevoie de nici un ajutor. Acum, la Cărpiniș, este -1 grad iar maxima zilei va fi de +2 grade. Bălțile nu sunt înghețate, sunt destule în zonă. Nu orice barză care stă în zăpadă are nevoie să fie salvată așa cum nu toate bătrânicile de pe trotuar vor să treacă strada. (…) Ne bucurăm că sunteți atât de mulți oameni cu suflet bun. Dar trebuie să fim conștienți că acestea sunt păsări sălbatice, nu găini sau pisici. O barză în putere, așa cum este a «noastră», FUGE de om. Aveți încredere în instinctul lor”, transmit cei de la Wildlife România pe pagina de Facebook dedicată berzelor Ela și Cris, cu hastagul #barzarezista.

Puteți ajuta cumva această barză, contribuind proiectul Wildlife România să continue! Proiectul Wildlife România (grădina zoologică virtuală unde animalele sunt în libertate) are nevoie de susținere. Au trecut cinci ani de când acest proiect funcționează. Prima grădină zoologică virtuală din România cu animale sălbatice aflate în libertate are nevoie de susținerea voastră. Este nevoie de bani pentru întreținerea echipamentelor, abonamentele de internet, serviciile de streaming și intervențiile pentru depanare. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)