News Flash:

Cum poti prepara cel mai simplu sirop de tuse din ingrediente naturale

17 Februarie 2016
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
sirop tuse2
Cu doua sau trei ingrediente naturale pe care sigur le ai in casa poti pregati unsirop de tuse benefic atat copiilor cat si adultilor. Economisesti bani, are un gust mai bun decat pare la prima vedere si e probabil mai eficient decat siropurile de tuse din farmacii care pe langa putine substante naturale au o multime de chimicale de care nu aveti nevoie cand va luptati cu o tuse. 

Ingrediente: 1 ceapa rosie/ ceapa galbena/ 1 capatana sau 1/2 capatana de usturoi/ o ceasca de miere ecologica bruta / 200 grame zahar brun/zahar alb, un borcan cu capac etans

De ce ceapa rosie/galbena sau usturoi: Ceapa si usturoiul contin substante care au efect de intarire a imunitatii, sunt antibiotice naturale, anti-inflamatoare, si expectorante.

De ce miere: Daca aveti o tuse uscata, mierea este de mare ajutor - calmeaza gatul iritat si atenueaza senzatia de mancarime. Este, de asemenea, un anti-viral, anti-bacterian, anti-fungic.

De ce zahar brun/zahar alb: face acest sirop un pic mai usor de inghitit.

Mod de preparare
Taiati ceapa felii uniforme si o asezati in borcan in straturi alternand ceapa si zahar/miere - aveti grija sa acoperiti bine fiecare felie de ceapa cu indulcitorul ales. Cand ati terminat inchideti bine borcanul si lasati-l sa stea peste noapte pe tejghea, sau timp de 8-12 ore. Consumati cate o lingura dupa cum aveti nevoie pentru a controla tusea (puteti lua chiar si 3 linguri/ora, daca este necesar.) 

Puteti utiliza atat mierea, cat si zaharul brun, daca doriti, chiar ajusta stratificarea.  Daca alegeti sa folositi usturoi, incepeti cu 9-12 catei tocati si in functie de ceea ce va doriti, mai adaugati. Tineti cont ca nu trebuie sa puneti prea putin.PrecautiiDaca aveti un copil prea mic si nu ii este permisa miere, folositi doar zahar. 

Nota: Cantitatile pot varia, in functie de borcanul in care veti prepara siropul. Trebuie consumat in stare proaspata. Dupa ce-l faceti, il puteti pastra la frigider maxim doua zile. 

ingrediente naturale ingrediente ceapa rosie ceapa galbena zahar alb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005900 (s)