News Flash:

Cum ne mentinem pielea frumoasa dupa 45 de ani

26 Martie 2017
954 Vizualizari | 0 Comentarii
femeie frumoasa
Consumati minimum 2-2,5 litri apa pe zi, iar atunci cand temperatura exterioara este ridicata sau transpirati excesiv datorita efortului fizic depus, adaptati consumul la nevoile organismului. Aceasta cantitate de apa este obligatorie pentru a compensa pierderile (prin bufeuri, valuri de caldura), pentru a asigura un tranzit intestinal normal si nu in ultimul rand pentru mentinerea elasticitatii pielii (ten frumos, piele catifelata). 

Alcoolul se consuma maximum 1-2 pahare pe zi, de preferinta vin alb sec sau demisec. Nu se consuma bauturi distilate. Atentie la bere, care nu este numai o bautura alcoolica slaba, ci si un aliment cu continut destul de mare de calorii, care poate duce la luarea in greutate. Alimente care pot ameliora simptomatologia sunt legumele si fructele bogate in isoflavone (fitoestrogeni, adica hormoni estrogeni naturali). Fitoestrogenii se gasesc in 300 de plante, dintre care soia, telina, coaja de mar si papadia.

Alimentele bogate in fitoestrogeni sunt de mare ajutor datorita faptului ca dupa varsta de 45 de ani, nivelul hormonilor estrogeni scade dramatic, favorizand depunerea grasimilor pe abdomen, solduri, umeri si brate. De asemenea, marele beneficiu al consumului de fitoestrogeni este acela ca limiteaza consumul de hormoni de sinteza. Deci putem spune ca prin fitoestrogeni se poate redresa echilibrul hormonal. Astfel, fenomenele vasomotorii se amelioreaza simtitor. Va pot spune ca in Japonia si in alte tari din Asia, femeile consuma, incepand de la aproximativ 30 de ani, ceaiuri, tincturi sau alte preparate naturiste dintr-o planta si astfel varsta instalarii menopauzei este in jur de 60 de ani. 

Fitoestrogenii mai au si alte calitati benefice cum ar fi: cresc densitatea osoasa, previn osteoporoza si migrenele, scad riscul de aparitie a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale, combat ridurile, au rol benefic in obezitate si diabet zaharat, au rol in preventia cancerului de colon si a aparitiei metastazelor pulmonare si actioneaza asupra celulei nervoase crescand capacitatea de concentrare si memorare.

Alte plante utilizate in tratamentul naturist al menopauzei sunt: coada soricelului, pelinul, arnica, paducelul, sunatoarea, rozmarinul, passiflora, lavanda, valeriana, talpa gastii, papadia si multe altele. Ele se gasesc sub forma de tincturi, capsule, ceaiuri etc., la magazinele de desfacere a produselor naturiste autorizate. Se utilizeaza numai la indicatia unui fitoterapeut (specialist in terapia cu plante), nu se iau dupa ureche sau fiindca i-au facut bine vecinei, deoarece in acest fel va pot face mai mult rau decat bine. Alimentele care trebuiesc evitate la menopauza sunt: cafeina (cafea, bauturi de tip Cola), alcoolul in exces, condimentele si ciocolata. Aceste indicatii sunt valabile pentru femeile cu o simptomatologie "dramatica". 

alcoolul s fitoestrogenii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009041 (s)