News Flash:

Cu siguranta il tineti minte pe Mihai Tatulici. Iata cu ce se ocupa acum

17 Mai 2017
1563 Vizualizari | 0 Comentarii
tatulici
Cine isi mai aduce aminte de Mihai Tatulici? Acesta a fost una dintre cele mai impunatoare voci ale mass-media din Romania si va ramane in istoria presei. A debutat in presa in 1969 si a facut emisiuni la Televiziunea Natiionala, Realitatea Tv si ProTV.
Din primavara anului 2013, Mihai Tatulici este pensionar cu acte in regula, iar imaginea sa atotprezenta la diverse televiziuni a disparut. A facut presa si inainte, si dupa Revolutie. Barbatul a imbatranit foarte mult, insa a ramas acelasi om controversat cum a fost mereu. Recent, Mihai Tatulici si-a lansat cartea „Borsuri si ciorbe”.
El a acordat si un interviu celor de la Life.ro, in care a a vorbit despre presa din ziua de azi, dar a oferit detalii si despre insemnele din cartea lansata si viata personala. A avut patru casnicii, iar de mai bine de 23 de ani e casatorit cu Mihaela.
Cum ati ajuns la ciorbe si borsuri? Si de ce 184 de retete?
Ele sunt de toate vreo 600 si ceva, pentru ca acest tip de mancare are o labilitate mare de combinare. Poti face cate variante vrei pentru ca exista retete de baza si ingredinte diferte, de la tipurile de carne pana la cele de legume care au dus la 484 de variante de ciorbe si borsuri. Acesta este un spatiu de creativitatea al poporului roman pe care noi nu l-am mai bagat in seama foarte multa vreme….
Daca ar fi sa o luati de la capat, stiind ce stiti acum despre presa si evolutia ei de la Revolutie incoace, ati mai face-o?
Nu. Iar daca ar trebui sa fac presa incepand de azi, nu as face-o nici cu politia! E o degradare pe toate palierele presei! Pe toate! Eu am ajuns moderator la 42 de ani, varsta la care se ajunge moderator si la BBC, pentru ca trebuie sa ai o experienta profesionala si de viata care sa-ti permita sa faci fata invitatilor de o anume anvergura pe care ii ai. Eu am fost ziarist de investigatie inainte, am facut mult teren, ceea ce m-a ajutat si la gatit! Caietele mele de reporter din primul an de jurnalism (1967) si pana azi, sunt toate la mine in birou. Poti sa vezi pe ele si timpul probabil (asa se numea rubrica meteo din acei ani – n.r.). In aceste caiete scriam si foarte mult despre mancare si retete, de pe la hanuri, din casele taranilor, din crasme…
Presa a murit? E in coma?
E in cadere libera, pentru ca uitati-va, anchetele azi le face DNA-ul, nu presa! Rarisism ea… Iar acum au ajuns anchetele sa fie facute prin sponsorizari de grupuri de ziaristi foarte buni, dar foarte putini! Uitati-va ce s-a ales de reportaj! Reportajul (cu doua exceptii mari si late din care cea mai importanta e la PROTV, Romania te iubesc), nu mai exista! Presa e saraca si tinuta de clasa politica asa, saraca, ca sa ai nevoie intodeauna nevoie de ajutor tu, ziarist, si sa nu ridici capul! Un ziarist adevarat e un ziarist care are ce manca, care are din ce trai ca sa se poata dedica meseriei. Or asta se intampla la primii zece, dar pentru urmatorii viata e complicata.

Si cu iubirile cum a fost?
Sunt singurul din familia mea care a avut 4 casnicii. Toti ceilalti au avut relatii stabile, dar sa va spun ceva: nu regret niciuna. Eu sunt Rac… E mai dificil cu Racu’… Sunt casatorit cu Mihaela de 23 de ani. Plus 6 ani de concubinaj inainte… Daca as fi avut norocul sa o intalnesc in tinerete, ea ar fi fost sotia mea pentru o viata. Celelalte au fost tipice barbatului imatur. Eram un mic aventurier al varstei, ca orice barbat care se maturizeaza tarziu si care are alte preocupari, ca serviciul sau cariera. Si, pe fondul unei imaturitati, am confundat deseori sexul cu dragostea, mi-au placut femeile frumoase, am avut noroc de femei frumoase, dar eu sunt un tip foarte dificil… Imi pare rau sa spun asta, dar de regula, in privirile retrospective e mai bine sa spui, nu sa ascunzi: am fost un egoist toata viata. Femeile de langa mine ori se devotau mie, ori nu mergea caruta. „Devotament” inseamna ca eu nu aveam decat o pasiune majora: jurnalismul, meseria. Intai scrisul – ca eu am inceput ca scriitor -, apoi am devenit jurnalist, lucru care m-a acaparat, iar cand am dat de televiziune m-a acaparat si mai tare!
La televiziune?
Eu nu mai merg la televizune decat daca vorbesc despre cartile mele. Nu mai fac emisiuni pentru nicio televiziune.
Mai multe detalii din viata lui Mihai Tatulici cititi pe www.life.ro.
Nascut la 3 iulie 1948, Mihai Tatulici si-a inceput activitatea jurnalistica in 1968 la revista Alma Mater a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, unde a ajuns redactor-sef.  In 1980 a ajuns realizator la TVR, loc de unde a plecat pentru a pune bazele Tele7 ABC. De aici a plecat la Pro TV, iar in 1996 a fondat Clubul Roman de Presa.  A avut mai multe emisiuni la Realitatea TV, unde a fost si director de programe. In afara de activitatea jurnalistica, Tatulici a scris cinci carti. Ciao.ro

mihai tatulici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005479 (s)