News Flash:

Cu ce se albesc rufele

18 Martie 2018
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
rufe

Pe langa faptul ca poate curata albiturile, bicarbonatul de sodiu imbunatateste aspectul coloratelor si elimina mirosurile neplacute, fara insa a deteriora rufele.
Bicarbonatul de sodiu este un dezodorizant si agent de curatarenatural excelent. Cand il utilizezi pentru a curata rufele, acest produs mareste efectele detergentilor si te ajuta sa obtii niste albituri imaculate. In plus, bicarbonatul de sodiu mentine masinile de spalat in stare optima.

Ce avantaje ofera bicarbonatul de sodiu in ceea ce priveste spalarea rufelor?
Utilizand bicarbonat de sodiu pentru a spala rufele, protejezi mediul inconjurator. Detergentii obisnuiti contin ingrediente agresive, care sunt nocive pentru planeta noastra.
Bicarbonatul de sodiu face apa utilizata pentru spalarea rufelor mai „usoara” si ajuta la formarea spumei.
Acest produs echilibreaza pH-ul apei din masina de spalat, astfel incat rufele sa fie mai curate si mai albe ca niciodata.
Stiai ca bicarbonatul de sodiu este si un balsam de rufe excelent? Nu trebuie decat sa adaugi o jumatate de cana din acest produs in ciclul de clatire al masinii de spalat.


Daca ai rufe patate, iar petele sunt foarte groase si lipicioase, bicarbonatul de sodiu iti este de mare ajutor.
In cazul in care optezi pentru apa rece (in loc de apa calda) pentru prespalare, rufele tale vor straluci de curatenie si albiturile vor fi imaculate.

Prespalarea rufelor cu bicarbonat de sodiu
Pentru a utiliza proprietatile dezodorizante ale bicarbonatului de sodiu, lasa rufele la inmuiat peste noapte intr-o solutie preparata cu acest produs. Acest truc permite eliminarea mirosurilor neplacute si este foarte util daca ai prosoape care miros a tutun, mucegai sau transpiratie.

Ingrediente:
1 cana (200 g) de bicarbonat de sodiu
4 l de apa
Instructiuni:
Combina cele doua ingrediente mentionate intr-o galeata sau lighean mare. Inmoaie rufele in solutia obtinuta. Daca este nevoie, adauga mai multa apa.
Lasa rufele la inmuiat peste noapte. Dimineata urmatoare, vor fi gata de spalat.

Spalarea rufelor cu bicarbonat de sodiu
Poti pune o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu in masina ta de spalat dupa ce se umple cu apa. Adauga-l si se va dizolva imediat.
Apoi, continua ciclul de spalare ca de obicei.
Daca trebuie sa speli foarte multe rufe deodata, poti adauga o cana intreaga de bicarbonat de sodiu.
Otetul reprezinta un alt ingredient util pentru spalarea rufelor. Adauga o cana de otet alb in masina de spalat pentru a intensifica efectul dezodorizant al bicarbonatului de sodiu.

Pune rufele la uscat in aer liber
Cea mai buna modalitate de a usca rufele care inainte de spalare miroseau a fum de tigara, mucegai sau transpiratie este sa le intinzi in aer liber. Soarele va indeparta orice urma de miros neplacut.
Poti sa intinzi rufele in aer liber chiar si iarna, atat timp cat sunt expuse la soare. Poti, de asemenea, sa utilizezi un uscator de rufe electric. De indata ce se incheie ciclul de uscare, miroase rufele pentru a te asigura ca nu trebuie sa le speli din nou.

Cum sa indepartezi petele de pe rufe cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este si un agent natural pentru indepartarea petelor. Acest produs este suficient de bland pentru a putea fi aplicat pe orice fel de material.
Ingrediente:
1 lingura (10 g) de bicarbonat de sodiu
Apa
Instructiuni:
Nu trebuie decat sa prepari o pasta cu bicarbonat de sodiu si putina apa. O alta varianta este sa combini acest produs cu apa oxigenata sau otet.
Pasta obtinuta poate indeparta petele de ulei, grasime, noroi, mancare si nu numai.
Pentru a aplica pasta corect, intinde-o incet pe pata. Acopera intreaga zona patata, in special in jurul marginilor petei.
Lasa pasta sa actioneze 15 minute.
Daca materialul patat este foarte dur, poti sa freci pata cu o periuta de dinti veche. Nu freca insa niciodata materialele delicate, precum matasea sau satinul. Risti sa le strici.
Nu in ultimul rand, clateste rufele cu apa pentru a indeparta orice urma de solutie. Daca este vorba de materiale delicate, sterge-le cu o carpa uda.

sursa: doza de sanatate

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007419 (s)