News Flash:

Ce spune Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

Cu cât vor crește pensiile românilor anul viitor

13 Septembrie 2023
73 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a făcut publică informația privind majorarea pensiilor românilor pentru anul viitor. Cu toate acestea, în timpul unei apariții live pe canalul Antena 3 CNN, el a menționat un procent, dar a subliniat că decizia finală va fi luată de coaliția de guvernare.

„Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei.
În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a afirmat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş pentru sursa mai sus menționată.


În ceea ce privește pensiile speciale, Marcel Boloș a menționat că se intenționează impozitarea acestora cu o rată cuprinsă între 20% și 25%.

“Impozitarea cu 20%-25% a pensiilor speciale, să zicem, dar procentul îl definim prin calcule de sustenabilitate pe care le facem. Comisia Europeană a cerut impozitare pe toată pensia. Până la urmă, Comisia are ultimul cuvânt în privinţa validării acestor procente”, a mai precizat Marcel Boloş.

În privința creșterii pensiilor pentru români, există două variante discutate:

Indexarea cu rata inflației în martie, conform recomandării făcute de Banca Mondială.

Recalcularea a cinci milioane de pensii utilizând o nouă formulă prevăzută în Legea Pensiilor.

De asemenea, se ia în considerare ca punctul de pensie să reprezinte 40% sau 45% din câștigul salarial mediu brut stabilit anual prin legea bugetului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009785 (s)