News Flash:

Cinci barbati, membri ai unei grupari, trimisi in judecata pentru trafic de migranti sirieni

3 Septembrie 2015
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
trafic mascati
Cinci barbati au fost trimisi in judecata de DIICOT, fiind acuzati ca pe parcursul anului 2013, ajutati de alte 11 persoane deferite deja justitiei, au constituit un grup infractional organizat, structurat pe patru segmente, pentru a ajuta migranti sirieni sa ajunga in tari din vestul Europei.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a lui Alias Badel, zis ”Khider”, cetatean german de origine irakiana, in stare de arest preventiv, a lui Paraschiv Draga, zis ”Rici, Riciu”, in stare de libertate, pentru constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti, precum si a lui Razvan-Iulian Magureanu, Adrian Nicusor Coteanu si Gheorghe Draga, in stare de libertate, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti.
In 30 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva in lipsa a lui Badel Alias, iar ulterior, in 10 iulie 2015, inculpatul a fost extradat din Germania in Romania, in baza mandatului european de arestare, emis in 6 august 2014.
Astfel, in perioada ianuarie - septembrie 2013, pe relatia Turcia - Bulgaria - Romania - unul din statele de vest ale Europei, cu precadere Germania, a actionat o grupare infractionala formata din cetateni de nationalitate germana, siriana, turca, bulgara si romana, ”care au avut ca preocupare infractiuni din sfera traficului de migranti sirieni”, potrivit DIICOT.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca lideri ai gruparii erau mai multe persoane domiciliate in Germania.
”In momentul in care grupurile de migranti ajungeau in Bulgaria sau in Romania, liderii retelei se deplasau in tara respectiva, unde, impreuna ceilalti membri ai gruparii, organizau scoaterea si transportarea ilegala catre tara de destinatie”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.
In perioada aprilie - august 2013, Alias Badel a coordonat mai multe grupuri de migranti de nationalitate siriana, in scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria in Romania, precum si din Romania in Ungaria.
De asemenea, in mai 2013, Alias Badel impreuna cu Paraschiv Draga, Gheorghe Draga, Nicusor Adrian Coteanu si Razvan-Iulian Magureanu au organizat scoaterea ilegala din Romania a unui grup format din patru cetateni sirieni, care au fost prinsi in 11 mai 2013, la punctul de frontiera Cenad, judetul Timis, ascunsi intr-un autovehicul.
Anchetatorii au stabilit ca, pe teritoriul Romaniei, gruparea infractionala era impartita pe mai multe segmente.
Astfel, primul segment al gruparii format din Khara Mohammed Mohammed, Mahmoud Omar si Abdi Gali si-au desfasurat activitatea infractionala in judetele Constanta, Galati si in Bucuresti. Cei trei aveau rolul de a prelua migrantii care intrau ilegal in Romania din Bulgaria, prin zonele de competenta al Sectorului Politiei de Frontiera Ostrov si Giurgiu, sau din Turcia, prin zona de compenenta a Garzii de Coasta Constanta. Ulterior, acestia ii cazau pe migranti si ii predau catre ceilalti membri ai retelei, pentru a-i scoate ilegal din Romania.
Khara Mohammed Mohammed, zis ”Maher”, sub coordonarea lui Faysal Ibrahim si Mussa Abdel Aziz, prelua grupurile de migranti care intrau ilegal in Romania din Bulgaria sau direct din Turcia.
”S-a stabilit ca impreuna cu Mahmoud Omar, zis «Abu Ali» sau «Steven» si Abdi Gali, zis «Ghaleb», au cazat migrantii in diferite zone din Bucuresti, dupa care ii transportau si ii predau membrilor gruparii care se ocupau cu scoaterea acestora din Romania”, precizeaza DIICOT.
De asemenea, in perioada aprilie – septembrie 2013, Khara Mohammed Mohammed, impreuna cu Mahmoud Omar si Abdi Gali, au preluat mai multe grupuri de migranti care au intrat ilegal in Romania din Turcia cu diferite ambarcatiuni de dimensiuni medii, navigand pe Marea Neagra.
”Cei trei inculpati au avut un rol bine stabilit, in sensul ca Mahmoud Omar a tinut legatura cu Faysal si Mussa, preluand grupurile dupa intrarea in Romania, iar Khara Mohammmed Mohammed, care stia limba romana, contacta ceilalti membrii ai retelei si stabilea cu acestia scoaterea migrantilor din tara”, mai arata DIICOT.
Totodata, Marin Nicolae, zis ”Toni”, a sprijinit membrii gruparii infractionale prin cautarea si negocierea de sume de bani cu diferite persoane dispuse sa scoata sau sa introduca ilegal in/din Romania grupuri de migranti.
Cel de-al doilea segment al gruparii, format din noua membri, si-a desfasurat activitatea infractionala in judetul Satu Mare, precum si in statele de vest din Europa (Ungaria si Austria). Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed, cei in cauza s-au ocupat cu preluarea migrantilor din Bucuresti, cu scoaterea ilegala a acestora prin Sectorul Politiei de Frontiera Petea, judetul Satu Mare, iar ulterior cu transportarea pana in Viena-Austria.
Cel de-al treilea segment al gruparii, format din Murariu Constantin Teodor, Nita Claudiu Panait si Lovacszi Istvan, si-a desfasurat activitatea infractionala in Timisoara. Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed, cei trei s-au ocupat cu preluarea, cazarea si scoaterea migrantilor, prin punctele de frontiera cu Ungaria, ascunsi in automarfare.
Cel de-al patrulea segment al gruparii, format din Paraschiv Draga, zis ”Rici”, Gheorghe Draga, Nicusor Adrian Coteanu si Razvan-Iulian Magureanu, au actionat pe relatia Craiova – judetul Timis. Sub coordonarea lui Badel Alias si a lui Karaca Metin, acestia se ocupau cu scoaterea ilegala din Romania a grupurilor de migranti, ascunsi in mijloace de transport.
Halus Nuri Hussein, zis ”Ahmed”, a avut rolul de a organiza intrarea ilegala din Bulgaria pana in Romania a grupurilor de migranti. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018114 (s)