Chefir facut acasa – Am putea crede ca aceasta bautura cu un nume prietenos s-a nascut in Caucaz in vremuri stravechi?
Chefir facut acasa – Nomazii au lasat la fermentat laptele de capra, oaie, vaca si fructe in saci de piele, dupa care au descoperit acest concentrat de vitamine si probiotice numit kefir.
Exista doua feluri in magazinele bio: chefirul cu fructe si chefirul cu lapte. Primul este usor spumant si acidulat, al doilea este ca laptele coagulat. Ambele contin vitaminele A, B, E, contribuind la reducerea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol.
Cum il prepari acasa
Chefirul cu fructe
Amestecati 3 linguri de zahar nerafinat, 2 de granule de chefir, o smochina uscata bio, sucul de la o lamaie bio si 1 l de apa minerala.
Lasati la odihna timp de 24-48 de ore la temperatura camerei, evitand lumina solara. Strecurati si consumati ca atare. Pastrati granulele proaspete in putina apa.
Chefirul cu lapte
Amestecati 30 de grame de boabe de chefir cu 1 litru de lapte integral. Lasati sa stea 24- 48 de ore la temperatura ambianta, evitand, ca si in cazul celui cu fructe, lumina soarelui, strecurati. Pastrati granulele in putin lapte de aceasta data. sursa: secretele.com
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004926 (s)
Comentarii (0)