News Flash:

Conferinta UE pe tema migratiei. Timmermans: Imigrantii sa aiba un refugiu sigur in lume. Altfel, lasam Europa pe mana xenofobilor

4 Septembrie 2015
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in insula Kos (Grecia), ca europenii trebuie sa se asigure ca imigrantii au un ”refugiu sigur in lume”, adaugand: ”Daca uitam asta, lasam Europa xenofobilor si extremistilor”.
Intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri, pe insula Kos, alaturi de comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil pentru migratie, prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a spus ca Europa nu trebuie sa-si uite valorile si obligatiile legale, iar potrivit acestora europenii ar trebui sa se asigure ca imigrantii ”au un refugiu sigur in lume”.
”Daca uitam de obligatiile de a asigura un refugiu sigur in lume, lasam Europa xenofobilor si extremistilor (...) Daca uitam asta, lasam Europa xenofobilor si extremistilor”, a declarat Timmermans.
Prim-vicepresedintele Comisiei Europene a mai spus ca problema migratiei este una globala, care necesita o solutie europeana.
“Nu exista nicio natiune europeana care sa nu fie afectata de tragediile oamenilor care doresc sa fuga din calea razboiului si a saraciei. Este o problema globala, care necesita o solutie europeana", a adaugat acesta.
Vorbind despre solidaritatea pe care Europa ar terebui sa o manifeste fata de refugiati, Timmermans a spus ca insulei grecesti Kos nu i se poate cere sa faca ceea ce trebuie de una singura si ca trebuie sa ne asiguram ca suntem in masura sa primim refugiati. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1813 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006704 (s)