News Flash:

Condimentul preferat pentru multe feluri de mancare - De ce se recomanda sa incluzi in alimentatie usturoi negru

14 Octombrie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi negru
Cunoscut sunt numele de ”usturoi in varsta”, usturoiul negru contine o cantitate mare de substante nutritive. Acest tip de usturoi este foarte popular in Asia, mai ales in Japonia, unde este condimentul preferat pentru foarte multe feluri de mancare. 

Aroma usturoiului negru este usor dulce si acida, iar dimensiunea cateilor de usturoi se reduce considerabil, proprietatile lor curative devenind mai concentrate. In plus, nu are mirosul la fel de puternic precum usturoiul normal. Si, in ciuda aspectului ars, textura este moale si cremoasa.

Istoria usturoiului negru

Desi originea usturoiului negru nu este foarte bine cunoscute, se spune ca a ”aparut” din munca unui cercetator japonez care dorea sa elimine mirosul puternic de usturoi alb. Pentru a face acest lucru,  a pus usturoiul alb la afumat pentru cateva ore. Utilizarile acestui "ingredient nou" au fost ulterior demonstrate si s-au raspandit in intreaga lume.
Pentru ce este bun usturoiul negru
Proprietatile usturoiul negru sunt nenumarate: are proprietati antibiotice, antioxidante (care sunt de 10 ori mai puternice decat ale usturoiului proaspat), are efect diuretic si este foarte bun in combaterea problemelor digestive. In plus, usturoiul negru ofera 18 dintre cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali. 

Iata care sunt beneficiile usturoiului negru:
Previne bolile cardiovasculare
Usturoiul negru este un aliat excelent pentru sanatatea inimii si a circulatiei, deoarece este un antioxidant care scade valorile hipertensiunii arteriale datorita continutului sau de alicina. In plus, previne riscul de a suferi accident vascular cerebral sau tromboza venoasa.

Stimuleaza productia de colagen
Daca ai probleme dermatologice – dermatita, acnee, psoriazis sau rozacee – ori probleme articulare, ar trebui sa mananci usturoi negru bio. Acest produs alimentar ii furnizeaza pielii compusi sulfurici care favorizeaza formarea colagenului. In plus, este recomandat si pentru persoanele cu artrita si dureri musculare.

Intareste sistemul imunitar
Daca te imbolnavesti frecvent pentru ca sistemul imunitar este slabit, ar trebui sa mananci usturoi negru. Este un remediu puternic, care va intari imunitatea si va proteja organismul de bacterii. 


Combate oboseala
Usturoiul negru este recomandat sportivilor sau celor care doresc sa isi imbunatateasca rezistenta fizica. In plus, este bun pentru combaterea oboselii cronice sau a epuizarii datorita excesului de munca ori a lipsei de somn.

Este un bun diuretic
Usturoiul negru este sursa bogata de potasiu. De aceea, acest usturoi este recomandat persoanelor care sufera de retentie de lichide sau au probleme renale. Cand este mancat pe stomacul gol, usturoiul elimina excesul de apa din organism.
Pentru a profita cat mai bine de beneficiile usturoiului negru, ar trebui sa-l mananci pe stomacul gol, dar il poti include si in diferite retete. Insa, datorita proprietatilor sale energizante, usturoiul negru nu este recomandabil sa fie consumat seara.

preluat de pe clickpentrufemei

combate oboseala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005358 (s)