News Flash:

Complexul Energetic Hunedoara ar putea disponibiliza circa aproape o mie de angajati

13 Mai 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
Complexul Energetic Hunedoara
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) ar putea disponibiliza in acest an circa 900 de angajati, potrivit unor informatii neoficiale detinute de Sindicatul "Muntele", reprezentativ in cadrul companiei. 
In acest context, presedintele organizatiei sindicale, Petre Nica, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca adoptarea de catre Guvern a ordonantei privind acordarea de venituri de completare pentru salariatii CEH, care vor fi trimisi in somaj colectiv, vine in sprijinul celor care vor fi nevoiti sa plece din sistem. 
De aceea, liderul sindical a salutat introducerea CEH pe lista societatilor ai caror angajati vor putea beneficia de venituri de completare, in conditiile in care productia de energie electrica pe baza de carbune cunoaste un trend descendent in piata de profil. 
'Fie ca ne place sau nu, CEH are nevoie de o restructurare daca vrem sa mai vorbim de productie de energie electrica si de carbune in judet. Trebuie sa acceptam ca mineritul si energia electrica produsa pe baza de carbune cunosc un trend descendent, chiar daca sunt necesare pentru Romania', a spus Petre Nica. 
Acesta a mentionat ca din informatiile neoficiale pe care le detine, din cadrul CEH ar urma sa fie concediati colectiv circa 900 de angajati, dupa un program care ar prevedea ca termocentrala Mintia si termocentrala Paroseni sa ramana in functiune cu cate un grup energetic, fiecare. 
Nica a precizat ca nu vor fi efectuate disponibilizari in randul minerilor care lucreaza direct in productie, dar vor fi efectuate reduceri de personal TESA si alti angajati indirect productivi. 
'Stiu ca s-au facut cateva scheme de organizare, dar pana acum n-am avut o discutie oficiala pe aceasta tema cu administratia CEH', a precizat liderul sindical. 
Pe de alta parte acesta s-a aratat ingrijorat de situatia economica a CEH si a estimat ca in foarte scurt timp societatea ar putea intra, din nou, in insolventa. 
De asemenea, Nica a mentionat ca Sindicatul 'Muntele' a cerut ca minerii sa beneficieze timp de trei ani de veniturile de completare, dar acest lucru nu a fost acceptat de Guvern. 
Executivul a adoptat miercuri o Ordonanta de Urgenta prin care persoanele disponibilizate de la CEH vor putea beneficia de venituri de completare pe langa ajutorul de somaj, care insumate ajung la valoarea salariului individual mediu net al fostului angajat. 
Venitul de completare se acorda lunar, in functie de vechimea in munca a fostului salariat. 
In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de angajati la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan din Valea Jiului. 
CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice. AGERPRES

sindicatul muntele petre nica guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004798 (s)