News Flash:

ANAF a publicat lista cu 144.829 contribuabili mici si institutii publice cu restante fiscale

11 Mai 2016
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
anaf deva
ANAF a publicat lista cu 144.829 contribuabili mici si institusii publice cu restanse mai mari de 10.000 lei, valoarea totala a obligatiilor fiscale ridicandu-se la 77,1 miliarde lei, din care 81% sunt aerierate nerecuperabile.
Potrivit ANAF, 44,2% (6,47 miliarde de lei) din totalul arieratelor recuperabile alemicilor contribuabili reprezinta arierate certe, pentru care exista certitudinea recuperarii.
In categoria arierate nerecuperabile se inscriu obligatiile fiscale pentru care diferite constrangeri legale opresc ANAF de la initierea sau continuarea masurilor de executare silita. Din aceasta categorie fac parte obligatiile fiscale ale contribuabililor pentru care s-a dispus deschiderea procedurii insolventei, ale contribuabililor pentru care s-a instituit administrarea speciala, ale
contribuabililor pentru care executarea silita este suspendata si obligatiile fiscale ale contribuabililor pentru care s-a declarat starea de insolvabilitate fara venituri sau bunuri urmaribile
Sunt exceptate de la publicare obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, cele a caror executare este suspendata si cele care au termene de plata stabilite in planul de reorganizare judiciara.
De asemenea, sunt exceptati de la publicare contribuabilii ale caror obligatii fiscale restante inscrise in certificatul de atestare fiscala sunt mai mici sau egale cu suma de rambursat/restituit.
Incepand cu anul 2016, contribuabilii mari si mijlocii aflati in insolventa au fost reincadrati in categoria micilor contribuabili.
ANAF a publicat saptamana trecuta primele liste, cu 2.672 contribuabili mari si mijlocii. Dintre acestia, 186 sunt mari contribuabili, cu restante mai mari de 100.000 lei, care inregistreaza obligatii fiscale totale de 2,6 miliarde de lei.
Restul de 2.486 de contribuabili mijlocii, cu restante mai mari de 50.000 lei, au obligatii fiscale restante in cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care obligatii de plata principale in suma de 2,85 miliarde de lei si obligatii fiscale accesorii in suma de 950 milioane de lei.
Din total, suma de 316 milioane de lei reprezinta obligatii de plata contestate.

Lista contribuabililor mici care au restanţe fiscale poate fi descărcată de aici   
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1455 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007415 (s)